AANSLAG op moskee: 6 doden 8 zwaargewonden!

Bij een aanslag op een moskee in de Canadese stad Quebec zijn zondag bij het avondgebed zes mensen doodgeschoten en acht anderen gewond geraakt, van wie sommige ‘zeer ernstig’, aldus een woordvoerder van de politie.

Schutters namen de moskee in de wijk Sainte-Foy onder vuur tijdens het avondgebed. Er waren op dat moment meer dan vijftig mensen in de moskee. De Canadese premier Trudeau spreekt van een terroristische aanslag. “Het is hartverscheurend om over dergelijk zinloos geweld te horen”, schrijft hij in een verklaring.

“Vanavond treuren we met alle inwoners van Sainte-Foy en alle andere Canadezen.” De politie meldt dat twee verdachten zijn opgepakt, maar geeft verder nog geen informatie. Volgens een verklaring van de politie zijn de mensen die zijn omgekomen tussen de 35 en 70 jaar oud.

LEES OOK!  Toen haar dochter 18 was, ging ze naar de dokter omdat ze pijn tijdens het vrijen had. 3 jaar later beslist haar moeder iets buitengewoon te doen.

Na de schietpartij werd het gebied rond de moskee volledig afgezet en gingen zwaarbewapende agenten naar binnen. Later meldde de politie via Twitter dat de situatie onder controle was en dat de aanwezigen waren geëvacueerd. Bij de ingang van de moskee werd in juni vorig jaar een varkenskop bij de ingang gelegd, vergezeld van een briefje met de tekst ‘Bonne Appétit’ (Eet smakelijk).