Camera’s ontdekt in kleedkamers fitnessketen Fit For Free

Heb jij je ooit omgekleed in een kleedkamer van fitnesketen Fit For Free? Dan bestaat er een grote kans dat mensen hebben meegekeken terwijl jij stond aan te kleden. Fit For Free heeft namelijk in 19 vestigingen toezicht gehouden met camera’s in kleedkamers. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Volgens de sportschool ging het om een preventieve maatregel tegen diefstal, maar volgens deskundigen is de privacy van klanten in het geding gekomen. Fit For Free zegt dat de camera’s inmiddels zijn uitgezet.

“Dit lijkt mij schandalig”, reageert Vincent Böhre van stichting Privacy First. “Mensen gaan zich toch anders gedragen, zelfs als de camera’s uitstaan. Het is wachten op excessen, dat beelden uitlekken en in verkeerde handen komen. Het gaat tenslotte om hele gevoelige gegevens van mensen zonder kleding aan.”

LEES OOK!  De baby houdt onophoudelijk. Nog even en ze was haar TENEN kwijt!

Een klant van Fit For Free – die anoniem wil blijven – beweert dat de camera (gericht op de douchehokjes) staat in de locatie Oudenoord in Utrecht. Zelf heeft hij nog nooit gebruik gemaakt van de cabines. ,,Die één à twee keer per week dat ik er kom, gooi ik mijn tas neer en ga dan de kleedkamer uit.”