in

0.5 kg baby is te vroeg geboren en stervende – arts redt haar leven met een plastic supermarktzak

Stel je voor dat je de onvervalste vreugde ervaart om erachter te komen dat je zwanger bent, en dan alle dingen plant die men gewoonlijk plant bij het verwachten van een nieuw leven.

Stel je nu voor dat je jezelf in een situatie bevindt waarin je verteld wordt dat je baby het eerste uur van het leven misschien niet overleeft.

Het is een echt nachtmerriescenario voor elke moeder en vader, en mijn hart gaat uit naar iedereen die het heeft meegemaakt.

Sharon Grant is een van deze moeders. Ze beviel van haar dochter door een keizersnede in het Derriford Hospital in Plymouth, Engeland, toen ze net 28 weken zwanger was.

Het meisje, genaamd Pixie, woog slechts 500 gram – ze was gestopt met groeien in de baarmoeder vanwege complicaties met de navelstreng en de placenta …

Artsen stonden sceptisch tegenover Pixie die het eerste uur overleefde, en ze vertelden het Sharon evengoed.

Pixie werd met spoed naar de intensive care gebracht, waar artsen er alles aan deden om haar in leven te houden. Ze was niet groter dan haar moeders hand, woog minder dan een zak suiker en was uiterst delicaat.

Het bleek dat de artsen geen apparatuur hadden die klein genoeg was om Pixie warm te houden – totdat een van hen een idee had.

Lees ook  Hoe zou een lockdown eruitzien? Dit zijn de maatregelen in andere landen

Hoewel het concept nogal vreemd was, had niemand anders een betere suggestie om te zorgen dat het kleine meisje de juiste lichaamstemperatuur zou behouden.

Broodjeszak
Pixie werd in een kleine, afsluitbare plastic zak van een supermarkt geplaatst en haastte zich vervolgens naar de afdeling voor neonatale intensive care.

Deze methode klinkt misschien raar – mogelijk zelfs gevaarlijk – maar het is eerder al eens gebruikt.

Volgens de New York Times geeft de huid van dergelijke te vroeg geboren baby’s vloeistof te snel af. Als je ze in een plastic zak doet of ze in folie verpakt, kun je ze beter verwarmen dan een gewoon deken.

Een van de artsen in het ziekenhuis heeft bevestigd dat het niet ongebruikelijk is om te vroeg geboren baby’s in plastic zakken te doen als ze moeite hebben met het regelen van hun temperatuur.

Volgens de Telegraph zei Sharon: “Het was zo willekeurig dat ze haar in de plastic tas deden – het moet net zijn geweest wat de operatiekamer op dat moment als mogelijkheid had.”

Sharon was duidelijk bang voor haar pasgeboren dochter, maar ook hoopvol in de wetenschap dat de artsen die aan haar werkten zeer bekwaam waren.

Lees ook  Europese Ruimtevaartorganisatie wil je betalen om vijf dagen lang in bad te liggen

Gedurende 18 lange dagen kon ze haar dochter niet vasthouden omdat ze daardoor nog meer gewicht zou verliezen. Voor Pixie had dat haar leven kunnen betekenen.

Niettemin toonde het meisje ware vechtlust en is het vandaag gezond en levend. Drie jaar later groeit ze op om een ​​opgewonden meisje te zijn.

Hoewel ze nog steeds kleiner is dan andere kinderen van haar leeftijd, en regelmatig afspraken met het ziekenhuis moet maken, doet ze het ongelooflijk goed gezien de eerste vooruitzichten.

Wat een geweldig voorbeeld van het beste idee dat niet altijd het meest ‘juiste’ is.

Artsen waren in staat om bij te dragen aan het redden van het leven van de kleine Pixie met slechts een plastic zak uit de supermarkt. Opmerkelijk.

Deel dit verhaal om een ​​eerbetoon te brengen aan alle geweldige artsen die aan Pixie hebben gewerkt, en de verpleegsters en artsen die elke dag enorm blijven dienen.

Ik Heb Nooit Een Klein Huis Gewild, Totdat Ze Me Een Rondleiding Gaf Door Deze Caravan. Ik Ben ZO Jaloers!

Nieuwe trend zorgt er voor dat wereldwijd mensen miljoenen kilo’s aan plastic afval opruimen.