in

1 dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden bij ongeval in Beverentunnel met twee bussen, drie vrachtwagens en auto

Bij het zware ongeval in de Beverentunnel op de Antwerpse ring richting Nederland zijn 1 dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden gevallen.

Bij het ongeval waren twee bussen, drie vrachtwagens en een auto betrokken.

Omstreeks 20 uur werd de tunnel in de richting van Nederland vrijgemaakt, nadat de tunnel in de andere richting drie uur eerder al was vrijgegeven.

De tunnel was sinds deze namiddag volledig afgesloten in beide richtingen, maar ging iets na 17 uur opnieuw open in de richting van Gent. De beslissing de tunnel in beide richtingen af te sluiten was genomen om de hulpdiensten vlot doorgang te kunnen verlenen.

Volgens de federale politie vielen er 1 dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden. Daarnaast waren er nog 65 anderen die ongedeerd bleven.

Een aantal passagiers van de twee bussen was op eigen kracht uit de tunnel gekomen. Zij werden opgevangen door de brandweer en werden opgehaald door andere bussen van De Lijn.

Lees ook  Janneke viel 30 kilo af: Sommige dingen zijn het eten helemaal niet waard

Het medisch interventieplan werd afgekondigd om de hulpverlening zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, ook al omdat de busreizigers moesten worden geëvacueerd.

Volgens Beverens burgemeester Marc Van de Vijver zijn alle gewonden ondertussen geëvacueerd uit de verschillende betrokken voertuigen.

De niet-gewonde slachtoffers werden opgevangen bij een naburig bedrijf onder begeleiding van de medische diensten.

Verschillende hulpverleningszones en tientallen ziekenwagens en MUG-teams kwamen ter plaatse om alle gewonden af te voeren, net als een helikopter.

Ook het Rode Kruis-Vlaanderen kwam ter plekke, met een twintigtal vrijwilligers en negen ziekenwagens, en zorgde bovendien voor opvang van betrokkenen die niet gewond zijn maar moesten wachten op vervoer.

Kop-staartaanrijding
Over de omstandigheden van het ongeval is nog niet veel duidelijk, maar het ging om een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens, twee bussen en een auto.

Volgens getuigen reed een Bulgaarse truckchauffeur aan hoge snelheid in op een auto die stil stond in een file in het midden van de tunnel.

Lees ook  Voorhoofdsholteontsteking van verkouden joch wordt even leeggespoten:

De wagen werd vervolgens volledig geplet tussen de truck en één van de bussen. Door de enorme impact knalde de bus tegen de voorliggende bus.

Ook twee vrachtwagens die ervoor in de file stonden werden geraakt. Voor de bestuurder van de auto kwam alle hulp te laat.

Die is ter plaatse overleden. De bestuurders van de bussen werden door de hulpdiensten bevrijd.

Beide bussen, één van De Lijn in onderaanneming en één van De Polder, reden in onderaanneming voor Katoen Natie. Ze waren vertrokken vanop het Sint-Jansplein in het centrum van Antwerpen.

Ondertussen lieten de gevolgen van het ongeval zich ook tijdens de avondspits voelen. Er stonden lange files in beide richtingen op de R2, en het verkeer op het onderliggende wegennet zat muurvast.

Russische zussen vermoordden vader na jarenlang mis bruik, zijn geen moordverdachten meer

“Afscheid nemen bestaat wel”: Twitter reageert sarcastisch op scheiding Marco Borsato