in

10 geheimen die roodharigen nooit zullen vertellen

Rood haar is moeilijker te verven
Het pigment van je rode haar is sterk en daarom moeilijker te verven dan alle andere haarkleuren. Ga je het verven, dan is de kans groot dat de kleur niet pakt. Waarschijnlijk moet je het eerst bleken om de gewenste kleur te krijgen, maar bleken is slecht nieuws voor je haar. Maar waarom zou je het ook willen verven?

Me:
Ja, dit is echt waar. Zelf probeerde ik ooit een knalroze dip dye in mijn haren, maar dat mislukte omdat het niet bleef zitten. Best grappig om nu het antwoord hierop te weten!

Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd
Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd dan andere haarkleuren. Gemiddeld hebben deze vurige haartypes 90.000 haarzakken, terwijl blonde mensen 110.000 haarzakken hebben en brunettes 140.000. En nee, je wordt niet kaal, want een rode haar is dikker dan andere haarkleuren.

Me:
Goh, ik ga ze maar niet tellen…

40% van de Britten zijn ‘geheime roodharigen’
Onderzoek van BritainsDNA heeft gevonden dat 40 procent van de Britse bevolking de rood-haargen MC1R heeft. Beide ouders moeten dit gen in zich hebben om een ginger baby te krijgen!

Lees ook  Heftig: dit is hoe slecht een make-uptas voor je gezondheid kan zijn

Rood haar en blauwe ogen is een zeldzame combinatie
Het merendeel van de roodharigen heeft bruine of groene ogen. Eén procent van de gingers heeft rood haar en blauwe ogen, dus dat is net zo zeldzaam als het vinden van een klavertje vier.

Me:
IK BEN NET ZO ZELDZAAM ALS EEN KLAVERTJE VIER???!!!
Geef ik ook geluk?

Kiespijn ligt op de loer
Uit onderzoek blijkt dat roodharigen gevoeliger zijn voor warme en koude pijn, met hun lichamen die temperatuur sneller kunnen reguleren. Vooral hebben zij meer pijn in hun kiezen.

Wist je dat … tijdens operaties hebben mensen met rood haar ruim 20 procent meer anesthesie nodig dan andere haarkleuren. De reden is vooralsnog onbekend, maar het heeft waarschijnlijk te maken met de gemuteerde gen MC1R.

Me:
Mijn mond scheurt altijd van de kou. Pijnlijk!

Roodharige slaven waren meer waard
In de Romeinse tijd waren roodharige slaven duurder in de verkoop dan andere haarkleuren. De Romeinen hadden roodharigen hoog in hun vaandel staan: rood haar stond symbool voor kracht en uithoudingsvermogen. Daarom werd het haar van gevangenen vaak rood geverfd.

Lees ook  Vrouw in het gezicht gespuugd na verkeersruzie in Tilburg

Rusland betekent het land van de rooien
Rusland heeft een groot gehalte aan gingers in het Kazan-regio, evenveel als Schotland en Ierland hebben.

Geen grijze haren
Ouder worden moet geen probleem zijn voor jullie, want grijzig haar komt op een hele oude leeftijd aanzetten. Eerst vervaagt het naar roze blond en daarna naar grijzig wit!

Me:
Ohhhh! Handig!!!

Adolf Hitler was tegen ginger-huwelijken
Hij was – volgens verschillende rapporten – bang voor afwijkende nakomelingen. Natuurlijk..

Roodharigen genereren hun eigen vitamine D
Het is geen geheim dat, blootgesteld aan UV-straling, roodharigen snel verbranden. Roodharigen kunnen namelijk niet genoeg vitamine D absorberen door de lage concentraties van eumelanin in hun lichaam. Dit is geen slecht nieuws! Gingers kunnen hun eigen vitamine D genereren zodra zij blootgesteld zijn aan licht. Het maakt niet uit hoe sterk het licht is!

Jochie (6) nodigt 32 klasgenootjes uit voor verjaardag, maar er komt niemand.

Zijn vrouw lijdt aan de ziekte van Alzheimer: hij neemt haar elke dag mee naar het werk zodat ze niet alleen thuis is