in

10-jarig meisje verneemt dat mama borstkanker heeft – begint limonadestandje om hartverwarmende reden.

Op 10-jarige leeftijd moeten vernemen dat een ouder kanker heeft, bezorgt je een hulpeloos gevoel. Hoewel je alles wil doen om te helpen, heb je maar weinig in handen. Voor een meisje uit Illinois in de VS betekende het nieuws dat mama kanker had tijd om aan het werk te gaan. Olivia Ohlson dacht niet alleen aan haar moeder – ze dacht aan alle vrouwen die aan borstkanker lijden.

“Ik weet dat mijn moeder veel familie en vrienden heeft die voor haar zorgen, maar andere mensen hebben dat niet, dus hebben ze hulp nodig”, zei ze. Dus deed Olivia wat elke 10-jarige zou doen om geld in te zamelen – ze begon een limonadestandje.

“Ik wilde altijd al limonade verkopen en toen mijn mama kanker kreeg wilde ik geld inzamelen voor vrouwen zoals haar”, vertelde ze aan ABC News.

Lees ook  Famke Louise en haar vriendinnetjes dansen wel heel pikant op het strand

Olivia verkocht roze limonade en vroeg enkele lokale bakkers om haar een handje toe te steken. Een lokale bakkerij schonk haar koekjes in de vorm van een roze lintje. “Het was erg aangrijpend”, zei Gretchen Vetter van Tag’s Bakery. “Ik was erg aangedaan dus ik was meer dan bereid om te helpen.”

Toen alles afgerond was, had Olivia zo’n 4.500 dollar ingezameld met haar limonadestandje. Ze is van plan om het geld te doneren aan Northshore Kellogg Cancer Center waar haar moeder haar behandeling ondergaat.

Olivia is van plan om nog een keertje een kraampje op te zetten en dan hoopt ze nog meer geld in te zamelen. Haar moeder, de 50-jarige Gini Ohlson, is extreem trots op de inspanningen van haar dochter.

Lees ook  Brave huismoeders en werkende dames veranderen plots in wulpse babes

“Ze hield zich niet alleen aan het leuke deel. Ze haalde alles uit de kast, maakte de bordjes en ze nodigde vrienden uit om haar te helpen”, vertelde mama. “Voor onze borstkankerpatiënten en hun families is het belangrijk om alle mogelijke steun te krijgen”, vertelde Dr. Bruce Brockstein van het Northshore Kellogg Cancer Center.

“Dat is precies wat de ingezamelde gelden gaan doen. Mijn collega’s en ik waarderen de inspanningen van Olivia enorm. Ik hoop dat hun inspanningen anderen van alle leeftijden inspireren om mensen te helpen die een kankerbehandeling ondergaan”, voegde de dokter er nog aan toe.

Spelletje van 4-jarige met nanny eindigt in een tragedie. Maar het einde roert tot op vandaag nog altijd mensen tot tranen toe.

8-jarige jongen verliest mama aan kanker – weet dat ze maanden later aanwezig is bij een basketbalwedstrijd.