in

12,5 miljoen euro gevonden in verborgen ruimte: ‘Bijna hoogste bedrag ooit op één locatie’

In een verborgen ruimte in een woning aan de Paradijslaan in Eindhoven is afgelopen vrijdag maar liefst 12,580 miljoen euro gevonden. Een 35-jarige man is opgepakt. Het gaat om bijna het hoogste bedrag dat ooit op één locatie is gevonden, aldus de politie.

In Amsterdam werd vorig jaar ook een gigantisch geldbedrag gevonden: 12,8 miljoen euro. Op die vondst na is dit het grootste geldbedrag ooit. De landelijke recherche hield de man aan op verdenking van witwassen. Dat gebeurde in een groter onderzoek van het OM.

Lees ook  Meisje (8) en jongen (8) sterven op tripje met schoolbus in Duitsland

Tijdens de doorzoeking in het huis trof de politie het enorme geldbedrag aan in een verborgen ruimte. Het gaat om papiergeld van 5 tot 500 euro biljetten. Het gewicht was in totaal 255 kilo. Ook zijn twee vuurwapens met munitie, een PGP telefoon en een geldtelmachine gevonden. Er is beslag gelegd op het geld en de goederen.

Lees ook  Man laat zijn vrouw en dochters in de steek omdat ze blauwe ogen hebben: een absurd verhaal over discriminatie

De verdachte zit vast in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij blijft nog zeker twee weken vast voor onderzoek, besliste de rechter.

Autistische bewoner (55) van zorginstelling op slinkse wijze beroofd van 151.000 euro

Vrouw die hond mishandelt in Snapchatvideo mogelijk vervolgd