in

13-jarige jongen bouwt ‘tiny house’, de binnenkant ziet er geweldig uit!

Het huisje staat in de achtertuin van zijn ouders
Groter, beter, mooier; dit lijken voor veel mensen de maatstaven te zijn, wanneer ze fantaseren over hun droomhuis. Toch maken de zogenoemde tiny houses hun opmars. De 13-jarige Luke Thill raakte geïnteresseerd in de kleine huisjes en besloot er zelf een te maken.

De jongen wil niets liever dan in een klein huisje wonen.

Bloedserieus
Luke Thill deed iets wat de meesten niet in hun leven doen; een huis bouwen. De tiener vond filmpjes van de kleine huisjes op YouTube en wilde sindsdien niets liever dan zijn eigen woning bouwen. Toen hij eenmaal een plan had overlegde hij dit met zijn ouders. “Mijn man en ik dachten dat het een fase was, dat het wel weer over zou gaan”, vertelt moeder Angie Thill aan KCRG. Toen ze eenmaal doorhadden dat hij bloedserieus was, hielpen ze hem.

Lees ook  Volledig zonder angst benaderd de kleine jongen de uitgehongerde hond. Wanneer hij zien wat hier daadwerkelijk gebeurd, is hij diep geroerd.

Het bouwen
“Mijn vader hielp met het frame, de buurman hielp met de electriciteit en een paar vrienden hielpen me met bouwen. Ik verdiende het geld voor mijn project door het gras van buren en vrienden te maaien.” Met slechts 1500 dollar (omgerekend zo’n 1275 euro) wist Luke het voor elkaar te schoppen; zijn harde werken werd beloond en hij wist een prachtig klein huisje van acht vierkante meter te maken. Toch droomt hij nu al van zijn volgende project. “Over een paar jaar wil ik een iets groter huisje bouwen en deze op een kar zetten zodat ik ermee kan reizen. Ik wil er fulltime in gaan wonen.”

Lees ook  Grap van de dag: Echtgenoot raakt in paniek wanneer vrouw eieren bakt.

Benieuwd hoe het huisje er vanbinnen uitziet? De rondleiding start in het filmpje op 6:20 min.

Hij zet 66.000 met water gevulde bekertjes neer. Als de camera uitzoomt, staat iedereen perplex

Zó ziet Baby uit Dirty Dancing er nu uit