in

16-jarig Meisje slikt pilletje van 15 euro: Dit is de ergste COMA OOIT!

Een 16-jarig meisje is in een ernstig coma beland, nadat ze een xtc pil had geslikt. Leah Robinson ligt momenteel in het ziekenhuis met een opgeblazen gezicht en buizen in haar keel. Haar moeder heeft een foto op Facebook geplaatst om andere tieners te waarschuwen.

Haar moeder Kerry, een voormalige heroïneverslaafde, kon het niet geloven wat er met haar dochter was gebeurd en vreesde voor het ergste. Ze had haar dochter eerder gewaarschuwd om drugs te vermijden en te leren van haar fouten. Toch ging het mis. Haar dochter nam een xtc pil onder invloed van slechte vrienden en belandde recent op de intensive care.

Gelukkig kon Leah na een aantal dagen haar ogen open doen en haar moeder gelijk geven. ‘Een xtc pil had mij bijna vermoord en hoewel ik het stom vind dat die foto’s op Facebook zijn geplaatst, ben ik toch wel blij dat ze het erop heeft gezet. Misschien heeft het effect op andere kinderen.’, aldus Leah.

Lees ook  Vijf politieagenten durven wel tegen 72-jarige PIET: ’Ik dacht dat ik doodging’

Leah mag van geluk spreken, want ze was flauwgevallen op straat in een plas met modder. Toen mensen haar vonden was ze onderkoeld en lag ze aan de kant van de weg. Hoe ze daar terecht is gekomen is nog onduidelijk. Leah was op weg naar feestje van een vriend.

Studenten verkiezen een xtc-pil steeds vaker boven alcohol. XTC heeft risico’s op korte termijn en op lange termijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat XTC schadelijk is. Het kan langdurige verstoring in hersenfuncties met betrekking tot concentratie, geheugen en stemming teweegbrengen. Hoe vaker je neemt en hoe hoger de dosis, des te meer kans op schade.

XTC heeft een behoorlijke schadelijke werking op het lichaam: het verhoogt de lichaamstemperatuur, waardoor uitdroging en overhitting kan ontstaan. Hierdoor kan het gebeuren dat spieren en organen (zoals de nieren) minder goed werken.

Lees ook  Dit cheeseburger-experiment choqueert miljoenen McDonald’s fans. Daar zien ze mij nooit meer!

Daarnaast komt er meer van de stof ADH (antiduretisch hormoon) vrij. Daardoor kan je minder goed plassen, waardoor het water in je lichaam blijft. Zo ontstaat watervergiftiging in het lichaam; de hoeveelheid water in je lichaam is te groot geworden in vergelijking met de hoeveelheid natrium (zout). Door het te weinig zout in je lichaam stroomt er water van het bloed de hersencellen in, waardoor deze gaan zwellen. Omdat de schedel niet meegeeft, kunnen deze zwellingen leiden tot een verhoogde druk op de hersenen, vervolgens tot een infarct, coma en zelfs de dood. Deel dit bericht om mensen uit je omgeving te waarschuwen!

AANSLAG op moskee: 6 doden 8 zwaargewonden!

Pas op met de APP Parkmobile: Je kan hem beter niet gebruiken!