in

16-jarige sterft in hut tijdens schoolreisje: 9 maanden later onthult lijkschouwer de nare waarheid

In maart 2017 stierf de 16-jarige Sara tijdens een schoolreisje op Vancouver Island, Canada.

Terwijl de klasgenoten van Sara naar de eetzaal gingen om te ontbijten, bleef Sara in bed liggen.

Toen ze terugkwamen, hoorden ze het alarm van Sara non-stop afgaan maar Sara was nog steeds niet uit haar kamer gekomen.

Medische professionals werden ingeschakeld, maar het was al te laat: niemand kon het leven van de tiener redden.

Niemand wist hoe Sara was gestorven. Pas negen maanden later kwamen ze erachter, toen de lijkschouwing onthulde wat de volkomen gezonde 16-jarige had gedood.

Sara had last van het Toxischeshocksyndroom (TSS). TSS is relatief zeldzaam. Het treedt op als gevolg van een bacteriële infectie en kan snel levensgevaarlijk worden.

Volgens de lijkschouwer werd de bacterie gevonden op Sara’s tampon.

TSS kan op verschillende manieren worden veroorzaakt, zoals via een onbehandelde wond – of wanneer een tampon op ongepaste wijze wordt gebruikt.

Negen maanden na haar tragische dood wendde Sara’s zus Carli Manitoski zich tot Facebook om het publiek te waarschuwen voor de gevaren van tampons. Dit is wat ze schreef.

Lees ook  Oma Godelieve was zo sterk, maar op één week tijd was het voorbij door corona

“DEEL DIT AUB:

Na negen pijnlijke maanden hebben we eindelijk de bevestiging gekregen dat mijn kleine zusje is overleden aan het Toxischeshocksyndroom of (TSS).

Vrouwen moeten meer worden geïnformeerd over dit onderwerp, sommigen van jullie weten misschien niet eens wat TSS is. Ze zeggen dat het krijgen van TSS ongelooflijk zeldzaam is, maar ik ken twee mensen die het hebben gehad, met een amper overlevende en mijn zus die eraan stierf.

Kan het echt zo zeldzaam zijn? Mijn zus klaagde over maagkrampen voordat ze naar bed ging en daarna werd ze nooit meer wakker. Mijn mooie, ongelooflijk gezonde zustje stierf hierdoor, dus deel alsjeblieft, zoek informatie op en wees voorzichtig als je tampons gebruikt.

Er is zo weinig informatie over en het moet aan het licht worden gebracht. Zo’n onnodig en tragisch gebeuren met zo’n geweldig meisje. Ik zou niet willen dat dit bij iemand anders gebeurt en als dit bericht zelfs maar één persoon op de hoogte stelt en die doet naar TSS, dan ben ik daar dankbaar voor.

Bedankt voor het lezen en deel dit alsjeblieft ❤ “

Lees ook  Vrouw in Wegmisbruikers wil niet op beeld – Wat ze dan doet is ongelofelijk…

Symptomen van TSS om op te letten:

• Hoge koorts

• Braken

• Diarree

• Roodheid

• Rode ogen

• Gezwollen handpalmen en voetzolen

• Spierpijn

• Duizeligheid en koud zweet

• Ongebruikelijk sterke geur bij het verwijderen van een tampon

Hoe het risico van TSS voorkomen kan worden bij het gebruik van een tampon:

• Verander je tampon minstens elke 8 uur.

• Was je handen zorgvuldig voordat je de tampon vervangt.

TSS wordt veroorzaakt door een giftige stof die de stafylokokkenbacterie produceert. De bacteriën kunnen zich vermenigvuldigen als het lang in contact komt met menselijk bloed in een tampon of door bloed in een wond.

Als je denkt dat je lijdt aan TSS, zoek dan onmiddellijk medische hulp – het risico op mortaliteit is hoog als je niet snel een behandeling krijgt.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook, zodat meer mensen zich bewust worden van TSS en hoe dit te voorkomen! Er is absoluut geen reden dat iemand anders dit ook nog zou moeten overkomen.

Borstvoedende vrouw ‘spoot melk’ naar vreemde die haar opdrong het niet openbaar te doen.

Weer urn met as aangespoeld op strand van Katwijk: ‘Trieste zaak’