in

17-jarige Doodgestoken door haar eigen vader omdat ze verliefd was op een moslim

Henriette Karra, 17 jaar oud, werd dood aangetroffen in de keuken van haar ouderlijk huis met steekwonden in haar nek. De dag na haar afstudeerfeestje van de middelbare school vertrouwde Henriette een familielid haar plannen toe om zich tot de Islam te bekeren voor haar vriend.

Henriette wist dat haar Christelijke familie in Ramle, een stad in Midden-Israël, woedend zou zijn. Haar ouders hadden tijdens het jaar dat Henriette een relatie had met haar moslimvriend duidelijk gemaakt dat ze haar relatie met een moslim een schande voor de familie vonden.Ze hebben haar naar verluidt geslagen en bedreigd in een poging om de relatie op te breken, waarna Henriette het geweld aan de politie meldde, meldde de Israëlische krant Haaretz.

Haar vriend zat destijds in de gevangenis, maar zou daar aan het eind van de week uitgekomen. Op 29 december vertelde ze een familielid van haar plannen om bij hem te blijven en zich te bekeren tot de Islam. Het familielid belde haar vader en vertelde hem Henriette’s bedoelingen. Op die dag vond de politie Henriette dood in de keuken van haar ouderlijk huis, met meerdere steekwonden aan haar nek.

Lees ook  De mensen dachten dat dit huis vervloekt was omwille van de vreselijke stank. Slechts 1 vrouw kende de waarheid achter deze “vloek”.

Afgelopen zondag, ongeveer een maand na de dood van Henriette, heeft de Israëlische politie haar vader, Sami Karra, aangeklaagd voor moord, meldden de Israëlische media. De autoriteiten beweren dat Karra zijn dochter heeft vermoord door zijn “heftige oppositie” tegen haar relatie met de jonge moslimman en haar voornemens om zich te bekeren tot de Islam voor hem, meldde de Jeruzalem Post. Karra’s advocaten beweren dat hun cliënt onschuldig is en claimen dat er een gebrek aan forensisch bewijs is.

Na de dood van Henriette waren er protesten in haar thuisstad waarin gemeenschapsleiders hun verontwaardiging uitte dat de autoriteiten, wetende dat de tiener in een gevaarlijke familieomgeving verbleef, niet genoeg hadden gedaan om haar te beschermen.

“De school wist van het probleem, de buren wisten van het probleem”, zei Samah Salaime, oprichtend directeur van ‘Arabische Vrouwen in het Centrum’, in een interview met The Washington Post. “Het pijnlijke ding is dat zij geklaagd heeft. Ze was op het politiebureau een week voordat ze stierf”.

Lees ook  Vrouw laat 6 ribben verwijderen om op Wonder Women te lijken

Henriette was een week voor haar dood op het politiebureau om een klacht in te dienen tegen haar moeder, die zou haar hebben aangevallen.
In de loop van het onderzoek vertelde de moeder van Henriette de politie dat haar man vernederd was door het gedrag van zijn dochter en het als een afbreuk aan de “eer van de familie” had gezien.

In een gesprek tussen de twee ouders, die de nacht voor de moord door de politie werden geregistreerd, vroeg Henriette’s moeder, Aliham, aan haar man waarom hij haar naar het afstudeerfeestje had laten gaan. “Vergeet haar, laat haar naar de hel gaan”, zei hij. “Het is nog geen shekel (Israëlische munteenheid) waard om haar achterna te gaan, ze is vuilnis. We moeten haar slaan, haar als een hond weggooien en zien hoe ze het dan doet. Ze is al weg, ik ben haar en jou zat”.

Camera’s ontdekt in kleedkamers fitnessketen Fit For Free

Hoogzwangere vrouw doodgestoken door vriend: Dochter (4) ziet alles