in

19-jarige Anna moest afscheid nemen van moeder op de IC

Bijna 800.000 kijkers zagen gisteren hoe de 19-jarige Anna de Marco in ‘Beau’ aanschoof om te praten over haar moeder Hanneke. Ze ligt al zeven weken op de intensive care aan de beademing als gevolg van het coronavirus.

“Ze is compleet verlamd van top tot teen”
“Ze is compleet verlamd van top tot teen en kan echt niks meer”, vertelt Anna aan de tafel van Beau van Erven Dorens. Aan het begin van de lockdownperiode ging het fout.

De familie werkte hard om hun Italiaanse restaurant draaiende te houden op afhaalmaaltijden. Al snel begon het hoesten.

Lees ook  Wereldkampioene Jutta Leerdam ziet er echt lekker uit zonder schaatspak!

“Ze kreeg geen adem meer, ze kon niet meer naar boven, had extreem hoge koorts. Op een gegeven moment droog je uit.”

De ambulance kwam uiteindelijk net op tijd: Hanneke had nog maar 62% zuurstof en dat is kantje boord. De familie moest niet alleen Hanneke naar het ziekenhuis sturen, maar ook afscheid nemen.

En later zelfs voor de tweede keer toen ze in coma werd gebracht. Inmiddels is de familie dus zeven weken verder, terwijl iemand gemiddeld ‘maar’ tweeënhalve week op de ic doorbrengt.

Lees ook  Zo ziet El Profesor van La Casa de Papel er in het echt uit

Anna vertelt dat het ondanks de verlamming iets beter met Hanneke gaat. “We hebben het idee dat ze wakker is, maar door de beademing kan ze niet spreken.

Door haar ogen open en dicht te doen of tong uit te steken kan ze op een opdracht reageren en hebben we het idee dat ze bij kennis is.”

Dat is ook de manier waarop Hanneke haar dochter toestemming gaf om naar Beau te gaan en aandacht te genereren: ook een vitale vrouw kan corona krijgen.

‘We geven de hoop niet op’ Waar kan Tanja Groen zijn?

Monica Geuze verwijdert Lars voorgoed van haar lichaam