in , ,

Deze 19-jarige jongen ziet hoe het geld van een blinde man op de grond valt en de vrouw achter hem het opraapt. Maar de caissière heeft de beste reactie!

De 19-jarige Joey Prusak uit Hopkins Minnesota (USA) werkt in een filiaal van de restaurantketen Dairy Queen. Op een dag komt een jonge man binnen die blind is. Wanneer hij zich na het bestellen en betalen tot de balie went, valt er ongemerkt een biljet van 20 dollar uit zijn portemonnee op de grond. De vrouw die achter hem in de rij staat pakt het geld op – maar in plaats van het geld terug te geven houdt ze het zelf! Joey keek het gebeuren met ongeloof aan, maar moedigt de vrouw desalniettemin op een nette manier aan om het geld terug te geven. Maar de oudere vrouw weigert simpelweg en doet voor alsof het gevallen geld van haar is.

Maar de tiener geeft niet op: “Als u niet van plan om het geld terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, verlaat de winkel. Ik bedien niemand die zo weinig respect als u heeft. ”

Lees ook  Vermiste 3-jarige jongen teruggevonden op schoolbus nadat niemand hem liet uitstappen.

De vrouw stormt vervolgens uit het restaurant – maar niet zonder beledigingen rond te gooien – en met het geld van de blinde man in haar tas.

Maar Joey kan het niet hierbij laten: Het loopt in de zithoek van het fastfood restaurants, waar de jonge man heeft zit en brengt een 20-dollarbiljet uit zijn eigen portemonnee. “Ik wil u de $20 terug te geven die u op de grond heeft vallen, terwijl u weg liep”, zegt de 19-jarige tegen de verbijsterde blinde man. “Ik weet dat het niet hetzelfde briefje is, omdat de vrouw achter je het geld heeft opgeraapt. Maar hij heeft nog steeds dezelfde waarde!”

Joey kon dit onrecht niet laten gebeuren en heeft daarom het gestolen geld uit eigen zak terugbetaald! De bestolen blinde is erg geraakt door de eerlijkheid en vriendelijkheid van de caissière en heeft hem wel duizend keer bedankt. Een paar dagen later krijgt zijn baas Nancy Pettit een e-mail van een klant die alles heeft meegekregen en haar log over het personeelslid uitspreekt: maar Joey’s gebaar is niet onopgemerkt gebleven. De manager kon niet trotser zijn op Joey: “Het is zo leuk om te zien dat een jonge man het juiste ding doet en dat wordt ook gewaardeerd. Ik ben erg blij dat er zo’n prachtige werknemer voor mij werkt..”

Lees ook  Bridget Maasland openhartig over band met ex-schoonmoeder Rachel Hazes

Sinds zijn baas de e-mail is gepubliceerd op Facebook, is Joey gevierd op het net. Een klant die heeft gehoord van het verhaal willen hem zelfs 20 dollar geven. Maar de bescheiden tiener weigert: “Ik verwacht niets. Ik zou dit op elke andere dag ook hebben gedaan. Ik hoop alleen dat iedereen net zo zou hebben gehandeld in deze situatie als ik …” Het is geweldig dat zelfs zulke mensen als Joey’s!

Hier kun je (in het Engels) een verhaal over Joey’s actie zien:

De maag van de vrouw moest verkleind worden. Wat ze in plaats daarvan doet, schokt haar artsen.

Een vrouw leegt haar portemonnee in de beker van een bedelaar. Thuis gekomen krijgt ze het opeens kokend heet.