in

194.000.000.000 gezichtsmaskers zorgen voor grote angst voor wereldwijd plasticprobleem

Een milieuactivist heeft alarmerende beelden gedeeld waarop te zien is dat ze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) uit de zee verzamelt, waaronder verschillende gezichtsmaskers en handschoenen.

Emily Stevenson, ook bekend als de Beach Guardian, heeft zich uitgesproken over de grote bedreiging van mondkapjes voor het milieu en de oceaan, nadat ze 171 stuks PBM had gevonden tijdens een enkele afvalophaaldienst van een uur in Cornwall.

Zeebioloog Emily was in 2017 samen met haar vader Rob en mede-oprichter van The Beach Guardian-project. Het paar heeft sindsdien meer dan 6000 vrijwilligers samengebracht en tonnen afval opgehaald.

Lees ook  Vermiste Nederlanders in Suriname, politie denkt aan misdrijf

Nu heeft Emily een verandering gezien in het afval dat ze verzamelen tijdens de aanhoudende pandemie, waarbij hun vondsten verschoven van draagtassen en rietjes naar items zoals gezichtsmaskers en handschoenen.

Deze week namen de vrijwilligers deel aan een #PaddleForPPE langs de Camel Estuary, een brede vallei van de getijdenrivier die rechtstreeks uitmondt in de Atlantische Oceaan. Binnen slechts vijf minuten vonden ze een gezichtsmasker dat in het water dreef.

Volgens Emily was dit de eerste keer dat ze ‘terecht bang was voor vervuiling door persoonlijke beschermingsmiddelen’:

Lees ook  Jongen bewusteloos geschopt - nu waarschuwt moeder andere ouders..

Het is echter cruciaal dat we hoopvol blijven. De reddende genade van COVID-19 is onze eenheid geweest; de hele wereld is samen met het virus geconfronteerd.

Het zijn die dagelijkse, individuele, kleine stapjes die op wereldschaal plaatsvinden die onze grootste bondgenoot zullen worden in deze strijd tegen plastic.

Volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Environment, Science & Technology, worden naar schatting 129 miljard gezichtsmaskers en 65 miljard handschoenen wereldwijd elke maand gebruikt, wat resulteert in ‘wijdverspreide milieuverontreiniging’.

Verkoper laat expres zakken hondenvoer open zodat straathonden kunnen eten

Bereid je maar voor: het gaat nog warmer worden en het gaat nog langer duren