in

2 dorpelingen graven een ondiep graf uit. Eenmaal ik besefte wat ze aan het doen waren, kon ik mijn ogen niet afwenden.

Je hoort dezer dagen veel praten over hoe onze planeet eraan toe is. Het weer verandert, de technologie schrijdt voort en we zien steeds meer televisieshows over mensen die zich uit de moderne wereld willen terugtrekken. Op een of andere manier zijn er heel wat mensen die erin slagen om terug te verbinden met de natuur. Je hoeft maar door de sociale media te scrollen om een brede waaier van foto’s en video’s te vinden over mensen die eenvoudiger willen leven.

Je vindt ook geweldige instructievideo’s over hoe je in het wild moet overleven. Iets wat je aan deze video’s zal merken, is dat ze ontzettend ontspannend zijn.

Lees ook  André Hazes krijgt 'mooiste cadeau ooit' van Monique

Zo’n video verscheen ook op een YouTube-kanaal genaamd Primitive Survival Tool. We zien twee dorpelingen die een ondiep graf lijken te graven – en tot op vandaag werd de video bijna 5 miljoen keer bekeken.

Voor je de kans krijgt om je af te vragen wat ze aan het doen zijn, word je betoverd door het zicht van grote stenen die in een vuur liggen te smeulen. Deze worden gebruikt om het water op te warmen, wat met modder en zand vermengd wordt tot een cementachtige massa.

De dorpelingen smeren deze pasta vervolgens op de bodem en de wanden van hun put. Op dat moment beseffen we dat dit helemaal geen graf is – maar wat zou het dan wel kunnen zijn?

Lees ook  Spelletje van 4-jarige met nanny eindigt in een tragedie. Maar het einde roert tot op vandaag nog altijd mensen tot tranen toe.

Nog steeds zonder verdere uitleg bouwen de mannen een frame rond de put. Dan voegen ze een rustiek dak toe met gevlochten gras.

Vaag dachten we nog dat dit een soort primitieve tiki bar zou worden. Maar wanneer de put met water wordt gevuld, wordt alles duidelijk.

Het is eigenlijk een miniatuur zwembad! En naast het feit dat het een geweldige manier is om het in een warm klimaat koel te houden, is het ook een indrukwekkend voorbeeld van de menselijke inventiviteit geïnspireerd door Moeder Natuur.

Bekijk de fascinerende video hieronder!

Vrouw controleert het huis van overleden moeder op Google Earth. Wat ze ziet doet haar mond openvallen van ongeloof.

Slecht nieuws voor de familie Borsato