in

2-jarig meisje raakt vermist in menigte – 43 jaar later wordt ze herenigd met haar zus

In het beging van de jaren 70 ontmoette een Amerikaanse soldaat een Zuid-Vietnamese vrouw. De Vietnamoorlog was aan de gang. Het koppel kreeg twee dochters, Berni Slowey en haar jongere zusje Rose.

De val van Saigon (of bevrijding van Saigon) was nabij in begin april 1975, Berni was 4 jaar oud en Rose 2.

Hun leven liep gevaar, geruchten deden zich de rondte dat de Noord-Vietnamezen iedereen die iets met het Amerikaanse leger te maken had gemarteld zouden worden.

Voordat het zover kwam, kwamen de zusjes te weten dat ze samen met hun moeder weg mochten vliegen en herenigd worden met hun vader in de VS.

Maar, net voordat het vliegtuig vertrok, brak er paniek uit onder de bevolking en families die voor hun leven vluchtten.

Lees ook  Vrouw die al erg lang covid heeft proeft bloed en haar handen zijn aan het vervormen

In alle hectiek raakte de tweejarige Rose vermist en gescheiden van haar moeder en zus. Ondanks een furieuze zoektocht, was de peuter nergens te vinden – en het vliegtuig stond klaar om te vertrekken.

Het was een verschrikkelijke keuze, maar haar moeder koos ervoor om met Berni te vluchten, in plaats van het vliegtuig te missen en de Noord-Vietnamezen te confronteren.

Berni en haar ouders vestigden zich in de Verenigde Staten. Haar moeder sprak jaren lang niet over Rose. Het was te pijnlijk en ze droeg altijd een enorm schuldgevoel.

Berni trouwde en kreeg twee kinderen. Ze werd een succesvolle zakenvrouw in Denver. Het was voor haar ook onmogelijk om Rose los te laten en reisde naar Vietnam om antwoorden te vinden, maar kwam met lege handen terug.

Lees ook  Vader (31) laat kinderen vijf uur achter in snikhete truck, kleuters overleven het niet

In 2012 stierf Berni’s moeder, volgens haar aan een gebroken hart over het verlies van haar jongste dochtertje.

Vier decennia lang dacht Berni dat Rose voor altijd verloren was. „Ik dacht dat we mijn zus nooit terug zouden vinden,” vertelde ze aan CBS.

Maar Rose bleek niet te zijn overleden. De peuter werd toentertijd geadopteerd door een vrouw die haar op straat had gevonden. Op 11-jarige leeftijd emigreerden ze naar de VS.

Afgelopen jaar mei vertelde haar adoptiemoeder haar de waarheid. Vanessa (de nieuwe naam die ze kreeg) maakte gebruik van een DNA test en in december kwam er ongelooflijk nieuws. Ze had een match, haar grote zus!

Bekijk hieronder de ongelooflijke beelden als de twee zusjes elkaar na 43 jaar weer ontmoetten!

Slecht nieuws voor Boer Geert

Zwangere merrie bevalt van veulen – een paar seconden later zijn de baasjes geschokt door wat volgt