in

2-jarige krijgt spiertrekkingen en hallucinaties van gebruikelijk griepmedicijn – nu willen de ouders anderen waarschuwen.

Tijdens het griepseizoen is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn, zeker met jonge kinderen. Was je handen regelmatig en vermijd contact met anderen die ziek zijn. Vaak voorkomende griepsymptomen zijn een droge hoest, hoofdpijn, hoge koorts, keelpijn, koude rillingen en buikpijn. Als de koorts na drie tot vijf dagen niet genezen is, moet je altijd een dokter consulteren.

Dat was precies wat de ouders Andrea en Josh Wallens uit Texas deden met hun tweejarige zoon Steven toen hij griep had. Maar toen de dokters hem een gebruikelijk griepmedicijn gaven, werd de situatie snel erger.

Steven, de 2-jarige zoon van Andrea en Josh Wallens, had een griep opgelopen. De ouders brachten hem naar het ziekenhuis, waar de dokters Tamiflu voorschreven. Tamiflu wordt gebruikt om de symptomen van griep te verzachten en de genezingsperiode terug te brengen tot 1-2 dagen.

Lees ook  Een hond verliezen kan je hart breken en voelt alsof je een geliefde verliest

Met medicijn doodt het virus niet, maar vermijdt dat het verder groeit in het lichaam.

Het medicijn had een onmiddellijk effect – maar helaas niet het gewenste. Meteen na de inname ervan begon de jongen spiertrekkingen en hallucinaties te krijgen. Hij sloeg zijn moeder ook in het gezicht. Voor iedereen in de wachtruimte was het duidelijk dat er iets ergs aan de hand was.

En Steven is niet het enige kind dat slecht reageerde op Tamiflu. Vorige week sprong een zesjarig meisje in Texas uit een raam nadat ze het medicijn had genomen. Net zoals Steven ervoer ze hallucinaties.

Ondanks deze feiten zeggen dokters dat de voordelen van het medicijn opwegen tegen de potentiële risico’s. Kinderarts Norina Ocampo zei dat “de meeste kinderen geen neveneffecten ervaren van Tamiflu.”

Dokter John Shufedt is het met haar eens.

“Tamiflu is erg belangrijk. Het vermindert de duurtijd van griep met ongeveer een dag en vermindert de ernst met 10 tot 30 procent.”

Lees ook  De ‘surfing Kardashians’ zijn vier blonde zusjes die plots gigantisch veel aandacht krijgen door hun ‘p*rno-filmpjes’

De ouders van Steven willen anderen nu waarschuwen voor de nevenwerkingen van het medicijn. Tamiflu is een geneesmiddel dat alleen verkrijgbaar is op voorschrift. Maar het is ook een medicijn dat veelbesproken is, want zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie stelt de effectiviteit ervan in vraag. Het wordt echter vaak voorgeschreven, voornamelijk bij gebreke aan een geschikt alternatief.

Het beste advies om griep te vermijden, is je handen regelmatig en voorzichtig te wassen, bij voorkeur met een handspray. Je moet ook contact met je ogen, neus en mond vermijden en uiteraard ook met mensen die ziek zijn. Zoek hulp als de griep na vier dagen nog steeds niet verdwenen is. Kinderen kunnen andere symptomen hebben zoals diarree, misselijkheid, braken en buikpijn.

96-jarige vrouw verkoopt haar huis. Dan kijken de kopers binnen en wordt een 72 jaar oud geheim onthuld.

Tragedie van sociaal experiment waarbij drielingen bij hun geboorte van elkaar werden gescheiden.