in

3 feiten die iedereen moet weten over moeders die een keizersnede hebben gehad

Moederschap is een van de moeilijkste en meest lonende taken die een vrouw ooit kan ondergaan. Er is een enorme hoeveelheid inspanning, verantwoordelijkheid en beloning.

Vrouwen die een keizersnede hebben gehad, moeten het “teken van geluk” met trots kunnen dragen. Ze hebben een van de moeilijkste dingen gedaan die een mens kan doen.

1. Ze worden geconfronteerd met meerdere potentiële risico’s van de chirurgische ingreep.

Geboorten via een keizersnede vereisen enorme hoeveelheden kracht en moed. Alleen een moeder en een vrouw kunnen op een bewonderenswaardige, heroïsche manier omgaan.

Deze 3 waarheden zijn dingen die alleen vrouwen die een keizersnede hebben ondergaan weten. De meeste mensen weten wat een keizersnede is.

Omdat geboorten via een keizersnede zo vaak voorkomen, zou je kunnen denken dat de operatie een alledaagse procedure is. Keizersnedes worden echter beschouwd als een grote operatie.

Zoals bij alle grote operaties, bevatten keizersneden inherente risico’s voor zowel het kind als de moeder. Bovendien wordt de geboorte vaak niet waargenomen door familieleden of de vader.

Het is moeilijk voor hen om in de operatiekamer aanwezig te zijn. Maar al te vaak moeten moeders alleen de operatie en de geboorte ondergaan.

Ze hebben niet het ondersteuningsnetwerk dat ze verdienen, wat kan leiden tot veel onzekerheid. Een geboorte via een keizersnede omvat een strijd van eenzaamheid en angst voor liefde, kracht en wilskracht die vrouwen hebben voor hun kind.

Lees ook  Ietje (80) kan eindelijk haar ver krachter in de ogen kijken: 'Geen man, maar beest'

2. De geboorte is niet het einde van het risico.

Vrouwen met een keizersnede zullen niet weten of alles in orde is totdat ze uit de operatiekamer zijn verplaatst.

Bij de traditionele geboorte eindigen de belangrijkste risico’s nadat de baby is geboren en hun gezondheid is vastgesteld.

Maar omdat keizersnedes een chirurgische procedure zijn, kunnen artsen niet zeggen of alle aspecten van de operatie succesvol waren tot na de verdoving.

De emotionele tol hiervan wordt verergerd door een weinig bekend feit: moeders zijn bewust tijdens een keizersnede. Ze worden niet bewusteloos gemaakt door een verdovingsmiddel.

Moeders zullen geen pijn voelen, maar ze zullen voelen welke bewegingen er in hen gebeuren. Dit gevoel kan invasief en onaangenaam zijn.

Als je je niet vooraf hebt voorbereid, kan dit paniek en trauma veroorzaken. Ondanks het ongemak, doen moeders de procedure zodat hun kleintje veilig zal zijn.

3. Het herstel na de operatie moet worden geconfronteerd als een echte heldin.
Wat voor soort geboorte er ook gebeurde, de wereld van een moeder draait om haar pasgeboren kind. Moeders moeten hun eigen welzijn opofferen om voor hun kind te zorgen.

Lees ook  Moeder geeft toe dat ze met meer dan 50 mannen naar bed ging

De daarvoor benodigde logistiek en aanleg zijn in de beste omstandigheden vermoeiend. Maar moeders met een keizersnede moeten dit allemaal doen terwijl ze te maken hebben met herstelpijn na de operatie.

Hoe goed je je herstel ook beheert, je zult nog steeds ongemak en pijn ervaren. Hoewel de ervaring vermoeiend is, maakt het de moeder ook sterker.

Ze ontwikkelt een grotere pijngrens en innerlijke kracht waardoor ze tegen alle verwachtingen in voor haar kind kan zorgen.

Het maakt niet uit met welke moeilijkheden moeders met eenkeizersnede worden geconfronteerd, ze zijn bereid moedig en zelfopofferend te zijn voor hun kind.

Elke veranderde luier, slapeloze minuut en door huilen veroorzaakte hoofdpijn is het waard voor hun kleine bundel van vreugde.

Hun baby is een heel nieuwe persoon die net de wereld voor het eerst ervaart. Moeders met een keizersnede zorgen ervoor dat hun baby het universum ervaart als gevuld met liefde.

Elke moeder met een keizersnede heeft een strijdlitteken dat haar kracht en liefde bewijst. Vrouwen moeten trots zijn om met deze littekens te pronken. Verberg of verstop het nooit.

Wat vind je van de moed van moeders met een keizersnede? Geef dit door aan je familie en vrienden om meer mensen te laten weten over deze 3 waarheden!

Depressieve moeder trakteert zoon op Happy Meal voordat ze samen in een dam springen

Nederland moet tweede golf van coronavirus verwachten: “Het is nu niet het moment om alles te versoepelen”