in ,

3 weken lang is de vrouw in vissenhuid gewikkeld. Als ze eindelijk bevrijd wordt, zijn de artsen nieuwsgierig

De 36-jarige Maria Ines Candido da Silva woont in de Braziliaanse stad Russas en werkt daar als serveerster. Ze houdt van haar werk en is een levenslustige en vrolijke vrouw. Op een dag vindt er in het restaurant waar ze werkt echter een tragisch ongeval plaats wanneer er een gasfles ontplofte. Maria werd weggeblazen door de explosie. Nadat de hulpverleners arriveerden, werd de bewusteloze serveerster naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis overgebracht.

Als ze wakker wordt, vergaat ze van de pijn. Maria mag zich gelukkig prijzen dat ze nog leeft, maar ze heeft zware brandwonden aan haar armen, nek en gezicht. Niet alleen de pijn boezemt haar angst in, maar ze vreest voor het leven verminkt te blijven. Maar dan doen de artsen haar een voorstel dat op het eerste zicht griezelig overkomt …

Het ziekenhuis waar Maria verblijft, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om slachtoffers van brandwonden te behandelen: aan de hand van schubben van vissen wordt de menselijke huid gegenereerd. De dokters gebruiken daarvoor de schubben van de Tilapia, een zoetwatervis die veelvuldig voorkomt in Brazilië. De artsen zijn ervan overtuigd dat de schubben helende krachten hebben. Tot dan werd de methode echter nog niet op mensen toegepast. Na enige bedenktijd stemt Maria in: ze is bereid om deze buitengewone therapie te proberen.

Lees ook  Ze stelden camera’s op in het woud en legden de ongelofelijkste scène ooit vast.

Voor de procedure wordt de huid van de vis grondig gereinigd en in repen van ongeveer 20 cm gesneden. Maar om voor deze methode geschikt te zijn, moet de schubbige huid gedurende twee jaar lang ingevroren geweest zijn. Pas dan kan het als verband voor een verbrande huid gebruikt worden.

Naast Maria ondergingen nog 50 andere personen deze buitengewone behandeling, met indrukwekkende resultaten. Maar ook al zijn de eerste behandelingen succesvol herinneren de artsen eraan dat nog verder onderzoek nodig is.

Maria bleek een ideale kandidate voor deze alternatieve behandeling omdat haar brandwonden zich uitstrekken over grote zones. Uiteindelijk worden grote delen van haar huid met visschubben bedekt.

Zelf zegt ze dat ze zich een beetje als een figuur uit een sciencefiction film voelt. Ze krijgt koude rillingen wanneer ze zichzelf bekijkt.

Lees ook  Haar voeten doen de hele dag pijn – bekijk nu deze truc van de expert om de pijn te verhelpen

Na drie weken is het zover: behoedzaam verwijderen de artsen de verbanden. Met een zalf en veel geduld bevrijden ze Maria van haar schubben. Ze zijn net zo nieuwsgierig naar het resultaat als de patiënte zelf.

20 dagen onder de schubben leidde ertoe dat de huid van Maria zich vrijwel volledig herstelde. Ze kan niet geloven hoe zacht haar huid aanvoelt. De 36-jarige is de dokters ontzettend dankbaar. Ze had nooit verwacht dat haar huid zo goed zou genezen. Het principe achter de behandeling is nochtans eenvoudig: de schubben leveren belangrijke proteïnen die de groei van cellen stimuleren.

Dit is echt een fascinerende combinatie van alternatieve geneeskundige en moderne techniek. Daarbij komt nog dat deze methode veel goedkoper is dan de gangbare behandelingen. Had jij hier al van gehoord?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Deze Canadese broers hebben de selfie van het jaar gemaakt. Als je het ziet, zal je versteld staan!

In 1850 vond een boer deze verborgen deur. Wat er binnen te zien is verbluft de hele wereld