in

47-jarige paramedicus raakt geïnfecteerd tijdens shift – overlijdt paar uur later aan de gevolgen van corona

Een Italiaanse paramedicus is overleden na het oplopen van het coronavirus. De 47-jarige vader vertelde zijn vrouw dat hij in orde was enkele uren voordat hij stierf, volgens berichten in de Italiaanse media.

Diego Bianco stierf in zijn huis in Montello, Noord-Italië, waar hij met zijn vrouw en hun achtjarige zoon woonde.

Hij werd getest op COVID-19, slechts twee dagen voordat hij stierf na het ontwikkelen van enkele coronavirus-symptomen.

De ambulancebroeder was naar bed gegaan na het registreren van hoge koorts en vertelde zijn vrouw dat het goed met hem zou gaan, maar enkele uren later voerde ze hartmassage op hem uit terwijl ze wachtte op een ambulance.

Lees ook  Vader: ‘Ik gaf mijn dochter de naam die mijn zus aan haar kind wilde geven. Zat ik verkeerd?’

Zijn vrouw Maruska Capoferri zei op de avond dat haar man had gezegd: ‘Je kunt gaan slapen, liefje, ik ga niet dood. Ik hoef alleen maar een comfortabele houding te vinden om in slaap te vallen.

Ze antwoordde: ‘Waarom? Denk je dat je gaat sterven?’ Toen hij ‘nee’ zei, glimlachte ze naar hem en verliet de kamer, meldt L’Eco di Bergamo.

Maar in de vroege uren van de ochtend ontdekte ze dat de toestand van haar man erger was geworden, hij ademhalingsmoeilijkheden had en daarna een hartaanval kreeg.

Maruska zei dat ze haar man een hartmassage gaf terwijl ze wachtte tot de hulpdiensten arriveerden.

Lees ook  Rafael haalt uit naar boze Sylvie Meis: ‘Ik doe wat ik wil’.

De paramedici arriveerden kort daarna en deden er alles aan om hem te redden, maar hij stierf.

Diego, die door een collega werd beschreven als ‘altijd kalm, zelfs tijdens noodsituaties’, had volgens zijn vrouw geen onderliggende gezondheidsproblemen.

Maruska zei dat haar man zijn hele leven anderen had geholpen – met de toevoeging “het was zijn missie”, volgens een rapport in de Britse krant The Mirror. Diego verlaat zijn vrouw en 8-jarige zoon.

Volgens maandag 16 maart heeft Italië volgens La Repubblica meer dan 21.000 gevallen van COVID-19 bevestigd en 1441 sterfgevallen.

Hulpverleners spontaan in de bres voor Manuela die door corona nergens terecht kan

Arts: longschade mogelijk na heftige corona