in

5 Dingen die er gebeuren met je lichaam als je dronken gaat slapen…

We kennen het waarschijnlijk allemaal: je komt thuis van een goed feestje waar de alcoholrijkelijk vloeide. Het liefst plof je nu meteen met je hoofd neer op je kussen en val je heerlijk in een diepe slaap. Toch zijn er een aantal effecten op je lichaam als je dronken gaat slapen. En dat zijn niet de meest voor de hand liggende dingen!

Blame it on the alcohol
We zetten de dingen even op een rijtje die er met je lichaam gebeuren als je dronken gaat slapen. Herken jij alle punten?

1. Je valt vrijwel meteen in een diepe slaap

Onderzoek heeft aangetoond dat je van alcohol zeer snel in slaap valt. Hoewel je lekker snel is slaap valt, is je slaap met alcohol niet heel effectief. In de tweede helft van je slaap raak je namelijk in een ondiepe slaap, waardoor je niet helemaal tot rust komt. Is het je wel eens opgevallen dat je altijd vroeg wakker bent als je hebt gedronken? Dat zal waarschijnlijk hierdoor komen.

Lees ook  Monster valt 88-jarige aan om haar te v*rkrachten – en beseft algauw dat hij met de verkeerde vrouw rotzooide.

2. Je lichaam is hard aan het werk

Hoewel jij als een roosje ligt te slapen, is je lichaam hard aan het werk om al dat alcohol af te breken. Je hartslag is hoog en je zenuwstelsel is zeer actief. Daarom heb je ook niet echt een uitgerust gevoel als je na een avondje stappen wakker wordt.

3. Je zweet en moet steeds naar de wc

Lees ook  De jonge vrouw heeft genoeg van haar baas en schrijft deze ontslagbrief. Op het internet worden de woorden uitgebreid gevierd!

Als je dronken gaat slapen, is het je vast opgevallen dat je ’s nachts heel vaak naar de wc moet en hunkert naar een glas water. Alcohol is vochtafdrijvend, waardoor je vaker moet plassen dan wanneer je alleen water of andere non-alcoholische dranken drinkt. Omdat je lichaam minder vocht bevat, krijg je het signaal dat je constant (na)dorst hebt.

4. Je snurkt

Normaal niet zo’n snurker? Als je hebt gedronken vaak wel! Dit komt omdat de spieren in je lichaam zich meer ontspannen, en dus ook je keel- en neusspieren.

5. Je wordt erg moe wakker

Je lichaam moet hard werken om al dat alcohol af te breken. Logisch dat het niet helemaal tot rust is gekomen!

Noodcentrale krijgt oproep van doodsbange 7-jarige die met zijn zus in de Badkamer verstopt zit. “Stuur politieagenten … veel!”

Baasje laat Hond achter in auto met opvallend briefje: “Sla mijn ruit niet in!”