in

5-jarig meisje die 1 maand geleden tegen ouders zei dat ze hoofdpijn had sterft aan coronavirus

Een vijfjarig meisje uit Michigan dat een maand geleden bij haar ouders klaagde over hoofdpijn is gestorven na het oplopen van het coronavirus.

Na twee weken aan een ventilator te hebben doorgebracht, is Skylar Herbert van Detroit zondag overleden.

Ze was in maart positief getest op COVID-19 en ontwikkelde later een zeldzame vorm van meningitis en hersenzwelling.

Haar moeder LaVondria, die een politieagent is, zei dat de verbetering van Skylar was gestopt, en dat de artsen zeiden dat ze mogelijk hersendood was. Haar vader is een brandweerman.

‘We wisten gewoon dat ze niet terugkwam,’ vertelde LaVondria aan de Detroit News.

Skylar wordt verondersteld het eerste kind te zijn dat met het coronavirus is geïnfecteerd en sterft in Michigan.

Haar ouders zeggen dat ze niet weten hoe Skylar het virus heeft opgelopen en dat ze geen andere gezondheidsproblemen had.

Voor haar was de jongste persoon die aan COVID-19 stierf, volgens het Ministerie van Gezondheid en Menselijke Diensten van Michigan, 20 jaar oud.

Skylar ging op 3 april het ziekenhuis in en ontwikkelde meningoencefalitis, een zeldzame complicatie van het coronavirus, die een zwelling van hersenweefsel en een laesie op haar frontale kwab veroorzaakte, zeiden haar ouders.

Een woordvoerder van Beaumont Health noemde de dood van Skylar een ‘tragedie’.

Het verlies van een kind, op elk moment en onder elke omstandigheid, is een tragedie. We zijn er kapot van dat COVID-19 het leven van een kind heeft genomen.

Lees ook  Het moeilijkste raadsel wat er is – slechts een paar Nederlanders kunnen het oplossen

We betuigen ons diepste medeleven met Skylar’s familie en alle anderen die een geliefde hebben verloren aan dit virus,’ schreef de woordvoerder in een verklaring.

Er zijn 31.348 bevestigde gevallen in Michigan van het coronavirus, dat verantwoordelijk is voor 2.389 sterfgevallen. In de hele VS zijn er 759.204 bevestigde gevallen en 40.276 sterfgevallen.

Skylar’s dood volgt op een andere virusgerelateerde dood die resulteerde in complicaties. Een 58-jarige vrouw met COVID-19 vorige maand bij Henry Ford Health System kreeg acute necrotizing encefalitis.

Het was de eerste keer dat het virus werd geassocieerd met een infectie van het centrale zenuwstelsel die meestal kinderen treft.

De eerste symptomen van Skylar gaven niet onmiddellijk aan dat ze besmet was met COVID-19.

Haar ouders Ebbie en LaVondria Herbert brachten Skylar op 23 maart naar een dokter voor een zeurende hoofdpijn die niet werd verlicht door medicatie. Toen ze positief testte op keelontsteking, werd het kind naar huis gestuurd met antibiotica.

Ze had de hele nacht gehuild en gezegd dat de hoofdpijn niet weg zou gaan’, zei LaVondria Herbert, 46 jaar.

We hebben de dokter teruggebeld, en ze zeiden ons dat het 48 uur duurt om de medicatie in te zetten en om het wat tijd te geven, maar omdat ze zo erg huilde, zei ik tegen mijn man dat we haar naar een noodgeval moesten brengen, omdat ik het gewoon niet wist.

Lees ook  Wat is er met Valerio gebeurd?

Haar ouders namen Skylar mee naar Beaumont Royal Oak waar ze positief testte op het virus. De hoofdpijn en een lichte koorts werden beschouwd als bijwerkingen.

Skylar werd een dag later vrijgelaten, maar keerde binnen enkele uren terug naar het ziekenhuis.

Wij gingen terug naar de noodsituatie op de campus van Farmington van het Ziekenhuis Beaumont omdat ik opmerkte dat mijn echtgenoot hoestte en kortademigheid had,” zei Herbert.

Ik en Skylar wachtten in de auto, maar uit het niets begon Skylar te klagen over haar hoofd dat weer pijn deed en toen gaf ze over.

De moeder wikkelde Skylar in dekens nadat haar temperatuur rond de 100 graden was en het kind begon te bibberen. Toen kreeg ze een aanval.

Skylar, kijk naar je vader, Skylar, kijk naar je vader,’ zei haar vader Ebbie Herbert, 48 jaar, tegen zijn dochter. Ze kwam uit de aanval en ik en haar moeder renden terug naar de eerste hulp.

Skylar werd opgenomen in een pediatrische Intensive Care Unit waar haar familie leerde over de meningitis.

Ik fluisterde in haar oor en zei: ‘Skylar, hou je been omhoog. Denk er maar eens goed over na en hou je been omhoog. En met mijn hulp, deed ze dat.’ LaVondria zei over haar enige kind. Maar Skylar heeft haar ogen nooit meer geopend.

Dit is het broertje van Ronnie Flex

Waarom je nooit een glas water naast je bed moet zetten