in

5 tekens die laten zien dat je thuis betwantsen hebt

Hoewel bedwantsen eigenlijk geen besmettelijke ziekten overbrengen, kunnen ze toch hinderlijk zijn en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Van fysieke reacties, zoals uitslag of allergie, tot psychologische effecten, zoals angst, stress en slapeloosheid – deze redenen zijn meer dan genoeg om bedelende insecten ongewenste gasten in uw huis te maken.

Lekkerleven wil je helpen bij het vinden van de bedwantsenplaag voordat deze zich verspreidt, wat gemakkelijker te behandelen zal zijn. Hier zijn enkele tekenen waar u op moet letten!

1. Jeukende rode vlekken

Als u huidirritatie heeft of als u kleine rode jeukende putjes op uw gezicht, armen, benen, borst of rug opmerkt, is dat een teken dat u bedwantsen heeft. Dat zijn de beten die later ontstoken kunnen raken, en het krabben ervan kan leiden tot bloedingen en infecties.

Om er zeker van te zijn dat u bedwantsen heeft en geen andere soorten insecten, kijkt u naar het patroon van de beten. Ze komen vaak voor in clusters, rechte rijen en zigzaglijnen. Echter, sommige mensen hebben misschien geen fysieke reactie op bedwantsen, dus ze zullen geen rode vlekken of jeuk hebben.

Lees ook  Ali viel bijna 50 kilo af dankzij het keto-dieet

2. Bloed- of roestkleurige vlekken

Controleer op rode vlekken op je bed of op je kleren. Als u een insect verplettert terwijl of nadat het zich voedt, zal het een bloedvlek achterlaten. Het kan ook zijn dat u roestige vlekken aantreft. Dat zijn de uitwerpselen van de bedwantsen.

U kunt dit vinden op uw beddengoed, maar ook op plaatsen die moeilijker te bereiken zijn, zoals matrasnaden, boxsprings en houten lijsten. Controleer ook uw muren en onder het behang, want ook daar kunnen bedluizen uitwerpselen achterlaten.

3. Muffe geur

Bedwantsen hebben geurklieren die feromonen vrijgeven, en als er veel van hen zijn, kan de geur vrij sterk en onaangenaam zijn. Dus als je kamer naar beschimmelde kleren of bedorven voedsel ruikt, heb je zeker een reden tot bezorgdheid.

Lees ook  Vrouw, die op brutale wijze haar dochter vermoordde, door deze op haar borst te slaan, wordt in de gevangenis aangevallen

4. Bedwantsenschelpen

Bedwantsen werpen hun huid af als ze groeien, dus zoek naar lichtgekleurde schillen in de vorm van een insect. Controleer uw bedkussens, de naden van uw matras, stoelen en banken en tussen de kussens. Controleer ook uw lades en kleren.

5. Witte vlekken op je meubels

Als je witte vlekken op je meubels ziet, kunnen dat de bedwantsen ‘eieren of eierschalen zijn. Ze hebben de vorm van rijstkorrels, en ze hebben een doorschijnende of witte kleur die soms glimmend is.

Het is mogelijk om ze met het blote oog te zien. Maar het zou zeker beter zijn om je kamer te inspecteren met een zaklamp en een vergrootglas, aangezien die eieren vaak in de voegen en naden van je matras en meubels worden gelegd.

Heeft u wel eens te maken gehad met bedluizen? Hoe heb je ze opgemerkt? Deel uw gedachten in de commentaren!

‘Bassie’ nét aan de dood ontsnapt

Er is iets engs en raars aan de foto van dit meisje – maar slechts een paar mensen zien wat het is