in

59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.

Er zijn zo van die momenten die op camera werden vastgelegd die je ziel raken en in huilen doen uitbarsten. Dit is zo’n video.

Mama, een 59-jarige chimpansee die in de Burgers’ Zoo in Arnhem woont, was erg ziek en op het einde van haar leven. Jan Van Hooff, professor gedragsbiologie aan de Universiteit van Utrecht, kent Mama al sinds 1972.

Lees ook  “Je kunt doodgaan als je hond je likt!”, waarschuwt Belgische professor.

Mama wilde niet meer eten, drinken en herkende het personeel van de dierentuin niet meer. Dat was totdat Jan binnenkwam.

Aanvankelijk negeerde ze de aanwezigheid van Jan, maar dan besefte ze dat haar oude vriend haar nog een laatste keer kwam bezoeken en haar humeur veranderde meteen.

Het moment dat ze hem omhelst is erg emotioneel en tegelijk hartverwarmend. Ze eet zelfs als Jan haar snoepjes aanreikt!

Lees ook  Dit is waarom je nooit een koude, natte handdoek op de rug van je hond mag leggen

Helaas zou Mama kort na deze ontmoeting overlijden, maar het biedt troost dat ze pijnloos gestorven is en een liefdevol leven heeft geleid.

Bekijk het moment hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Vrouwen zitten vast op de luchthaven nadat hun gezichten na plastische chirurgie er helemaal niet meer zoals op hun paspoort uitzagen.

Meloenen van vrouw ontploffen tijdens zetten tattoo! (video)