in

7-jarig meisje gruwelijk toegetakeld door spinnenbeet: “Het leek wel alsof haar huid werd weggevreten”

Een zevenjarig meisje uit het Britse Essex is in allerijl naar het ziekenhuis gebracht door een ernstige spinnenbeet. Dat schrijft Essex Live. Haar mama verspreidt nu de misselijkmakende foto’s om mensen bewust te maken van het gevaar. Opgepast, de beelden kunnen schokkend zijn.

De 41-jarige Jamie Anderson besefte pas dat er iets mis was met haar dochter Bella, toen het meisje terugkeerde van een nachtje logeren bij een vriendin. “Ze herinnert zich niet meer waar ze de beet heeft opgelopen, maar we beseften wel dat het niet gewoon een muggenbeetje was”, aldus Anderson. Eerst wachtte ze nog even af hoe het zou lopen, omdat haar kinderen vaak een allergische reactie hebben op insectenbeten. Maar de normale allergietabletten leken de situatie absoluut niet te helpen.

“De situatie escaleerde al snel. De beet zag er steeds slechter en slechter uit. Wat eerst nog de grootte van een halve euro was, werd al snel veel groter. Het begon zelfs te etteren. Haar huid zag eruit alsof die stilaan werd weggevreten”, legt haar mama uit. Maar verschillende tripjes naar de dokter haalden niets uit, het werd alleen maar erger.

Gebeten

Dus besloot de vrouw om naar het Broomfield Ziekenhuis te trekken. Eén van de specialisten herkende de beet meteen. “Een steatoda nobilis, beter bekend als een valse weduwe”, zei de man meteen, die zelf ooit slachtoffer was geweest van dezelfde spinnensoort. Volgens de arts is de kans groot dat dit soort spinnen met kratten bananen vanuit de Canarische Eilanden overkwamen naar Essex.

“Twee verpleegsters op twee verschillende dagen keken gechoqueerd toe, toen ze zagen hoe de wonde eruitzag”, vertelt de mama. “Dat vond ik echt heel stresserend, om te zien hoe hun gezichten vertrokken en hun reacties boekdelen spraken.” Maar één ding stelde haar gerust: hoe pijnlijk het er allemaal ook uitzag, de kleine Bella had er amper last van. “Ik denk dat mama en papa ongeruster waren, omdat het er zo vies uitzag”, lachte Jamie.

Duidelijke boodschap

Nu herstelt het kind aan een infuus, terwijl ze ook antibiotica toegediend krijgt. “We hopen dat ze woensdag opnieuw naar school kan. Dan gaan we echt van geluk mogen spreken. Als we het iets langer zo hadden gehouden, dan zou het heel wat ergers kunnen geweest zijn”, aldus haar mama. Eén boodschap wil ze dan ook duidelijk laten weerklinken: “Als je gebeten wordt, ga dan naar de dokter!”

Grote zorgen om vermiste 14-jarige Amelia uit Den Haag

Ouders ontdekken dat dochter een duister geheim heeft