in

7-jarige verliest moeder en oma binnen 4 dagen aan dodelijke pandemie – nu vecht zijn vader voor zijn leven

Evan’s moeder Julianne, die bijna drie decennia lang werkte voor de engelse gezondheidszorg (NHS), verloor haar eigen leven terwijl ze probeerde om anderen te redden.

Een zevenjarige jongen uit Cardiff gaat door een verwoestende tijd als zijn moeder en oma binnen vier dagen na elkaar aan het nieuwe virus overlijden.

Maar terwijl het jongetje rouwt om hun dood, bidt hij voor het leven van zijn vader, die ook tegen hetzelfde virus vecht.

Evan Cadby’s ouders behoren tot de meer dan twee miljoen mensen die besmet zijn geraakt in de pandemie die de wereld in zijn greep heeft.

Volgens Metro is Evan’s moeder, Julianne Cadby, een NHS-medewerker op 15 april overleden. Dit was slechts vier dagen nadat haar 86-jarige moeder, Joan bezweek aan dezelfde cronavirusinfectie.

Maar het moeilijkste deel op dit moment is dat Evan bijna helemaal alleen is, omdat zijn vader ook vecht voor dezelfde ziekte en vecht voor zijn leven in het ziekenhuis.

Julianne was al tientallen jaren werkzaam bij de specialistische dienst van de Child and Adolescent Mental Health Services afdeling van de Cardiff and Vale University Health Board.

“Julianne was een geliefd lid van ons team, ze was zeer warm en zorgzaam en zou altijd tijd maken om collega’s te helpen en te ondersteunen”, aldus een verklaring van de Health Board.

Lees ook  Famke Louise draagt doorschijnend topje in pikante fotoshoot (beelden)

“Haar toewijding straalde door en speelde een centrale rol in alles wat we doen in de dienst en haar focus lag altijd op het leveren van de beste service die we kunnen bieden voor kinderen en jongeren.

Haar verlies zal worden gevoeld door de vele collega’s met wie ze in de loop der jaren heeft samengewerkt,” zei de raad van bestuur, volgens de Mirror.

Tijdens deze ongelooflijk moeilijke tijd, zijn andere familieleden van de familie Cadby en hun vrienden samengekomen om voor Evans te zorgen.

Een ,,fundraiser is opstelling voor hem en de ouders van St. Bernadette’s Katholieke Basisschool in Pentwyn, Cardiff, zijn samengekomen om de familie in deze moeilijke tijd te helpen.

“We hoorden het absoluut vreselijke nieuws dat Julianne is overleden… Ikzelf en alle vrienden van Julianne uit het tweede jaar van St. Bernadettes willen deze familie zo veel mogelijk helpen en vragen jullie om zo diep mogelijk te graven in jullie zakken voor deze lieve familie die het ergste verlies heeft geleden”, schreef Natalie Lloyd-Hughes, die de fundraiser heeft opgezet, op de JustGiving-pagina, volgens de Independent.

“Aan Julianne en Chris’ familie en vrienden, sturen we ons diepste medeleven en bidden we voor u op dit trieste moment…

Lees ook  Je zou zeggen dat dit een normaal zwembad is, maar als het begint vol te lopen … Wauw!

Julianne en Joan – vlieg hoge dames en rust vredig uit in de wetenschap dat er voor jullie jongens wordt gezorgd”, zei ze.

Evan’s verhaal en de benarde situatie hebben de mensen tot in de kern geraakt en veel mensen hebben voor hun zaak gedoneerd.

Volgens Metro, heeft de fundraiser waarvan het eigenlijke doel was om £1,000 op te halen, nu £30,000 verzameld.

Inmiddels is er ruimschoots op gewezen dat de essentiële werknemers, waaronder de gezondheidswerkers die aan de frontlinie werken, door deze ziekte zijn geteisterd.

Julianne is een van de 27 geïdentificeerde NHS-medewerkers in het Verenigd Koninkrijk die in deze recente pandemie zijn overleden.

Het werkelijke aantal zou echter veel hoger kunnen liggen. Het persbureau van de Press Association heeft verklaard dat ten minste 40 NHS-werknemers in de frontlinie zijn bezweken aan de infectie in het Verenigd Koninkrijk.

Ondertussen heeft het Verenigd Koninkrijk, net als veel andere landen, moeite om meer beschermend materiaal voor zijn gezondheidswerkers aan te schaffen en staat het onder een “economische druk”.

“Gezondheidswerkers hebben nu dringend behoefte aan goede en effectieve bescherming…” Dr. Chaand Nagpaul, voorzitter van de British Medical Association, vertelde de BBC, en voegde eraan toe, “Dit is echt een zaak van leven of dood.”

Kun jij dit bizarre script lezen? Het werd uitgevonden om sneller aantekeningen te maken

Rutte: mondkapjes gaan het virus probleem niet oplossen