in

72 jaar geleden keken gevangenen in een nazi strafkamp elkaar in de ogen. Hun verboden liefdesverhaal zal je tot tranen toe bewegen.

Sigi en Hanka Siegreich, beiden in de 90, zijn al 72 jaar getrouwd en nog altijd stapelverliefd op elkaar. Waar ontstond dit opmerkelijke en mooie liefdesverhaal? Binnen de muren van een nazi strafkamp in Polen.

Sigi herinnert zich nog het moment dat hij zijn bruid voor het eerst zag: “Ik werd compleet gek” vertelt hij. De twee zaten in het Czestochowa kamp, het was oudejaarsavond 1944 en Sigi was 21 jaar oud. “Toen ik haar zag, draaide de wereld rond me. Ik zag een paar prachtige oren en hoorde belletjes rinkelen.”

Lees ook  Valerie (24) werd vorig jaar ver kracht naast haar vriend in het zwembad

Hanka zegt dat ze hun eerste kus nog altijd herinnert. Ze herinnert zich dat hij zijn hand op haar kaak legde. “Toen waren de mensen in het kamp vreselijk” vertelt ze. “Maar niet Sigi, hij was erg aardig.”

Maar Sigi was ook erg dapper. In het kamp werd hij gedwongen om kogels te maken voor de nazi’s. Hij maakte de kogels echter stiekem te klein, zodat ze de geweren van de Duitsers zouden saboteren. Toen de nazi’s dit ontdekten, slaagde hij erin te vluchten en zich voor de Gestapo te verbergen. Alleen Hanka wist waar hij was.

Lees ook  Met dit geniaal maar smérig trucje krijgt André Hazes altijd gratis drank

Sigi hoefde echter niet lang te schuilen, want 18 dagen na hun eerste ontmoeting werd het kamp bevrijd. De volgende dag trouwde het stel al en een jaar later zouden ze hun eerste kind krijgen.

De medegevangenen waren getuigen van hun opmerkelijke huwelijk en 50 jaar later organiseerden ze een reünie in Australië.

De twee zijn nog altijd stapelverliefd op elkaar. “Ze charmeerde me” vertelde Sigi over zijn bruid. “De rest is geschiedenis.”

DEEL dit mooie liefdesverhaal met je vrienden op Facebook!

De verloofde van de vrouw verbiedt haar om af te vallen. Dan dumpt ze hem enkele dagen voor hun bruiloft.

Als Elsa de hond met het droevige gezicht overleeft zou ze een onvervalst “kerstwonder” kunnen worden.