in

8-jarig meisje van fiets getrokken in Vriezenveen: “Bij keel gegrepen en geschopt”

De 8-jarige Maranke Winkel uit Vriezenveen fietste vanmiddag naar huis om te gaan lunchen, toen ze ineens van de fiets werd getrokken door een groepje van drie jongens. “Een jongen greep haar bij de keel, terwijl een ander op haar in bleef schoppen”, zegt moeder Johanneke Winkel-Bladder.

“Ze heeft blauwe plekken, een rode veeg op haar rug en een pijnlijke enkel. Het waren drie jongens tussen de 13 en 16 jaar oud.”

Compleet overstuur
Maranke fietste door een gangetje bij de Garvesingel, toen de jongens haar uit het niets belaagden. “Er stonden drie jongens met allemaal een lolly in hun mond die ineens aan haar bagagedrager trokken om haar tot stilstand te brengen, waarna ze haar aanvielen.”

Lees ook  BREKEND: Sylvana Simons weg bij Denk!

“Ze kwam compleet overstuur thuis. Ik ben direct in de auto gestapt en ben met haar naar de locatie gereden om te kijken of ze er nog waren. Daarna de politie gebeld, die er binnen een half uur was”, vervolgt Johanneke. “Je verwacht dit niet in Vriezenveen, het is altijd wel veilig hier.”

‘Ze durft niet meer’
Johanneke deelde het verhaal op Facebook met de hoop dat de daders gevonden worden. “Nadat ik het verhaal had geplaatst kreeg ik veel reacties van mensen die iets soortgelijks meegemaakt hebben in Vriezenveen. Ik hoop ook dat iedereen het blijft delen zodat die jongens bang worden om gesnapt te worden en dan ook stoppen.”

Lees ook  Deze mensen zijn genezen van het coronavirus en doen nu hun verhaal

Maranke durft na het incident niet meer alleen van en naar school te fietsen. “En ze is normaal niet zo bang aangelegd. Ik ben blij dat mijn ouders haar morgen naar school brengen, anders had ik zelf vrij genomen van werk om haar te brengen.”

Signalement
Een van de jongens droeg een blauwe jas, een ander een groene jas en de derde droeg een leger-kleurige jas met bontkraag. De politie heeft aan Johanneke laten weten een buurtonderzoek in te stellen. “Hopelijk kunnen ze iets zien op camerabeelden van mensen.”

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Jongen bewusteloos geschopt – nu waarschuwt moeder andere ouders..

Kinderen Marco Borsato reageren op vreemdgaan-geruchten