in

8-jarige schenkt 20 dollar in het restaurant en krijgt miljoenen terug.

In februari 2014 was Myles Eckert amper 8 jaar oud toen hij met zijn moeder Tiffany en zijn zus Marlee een restaurant in Toledo, Ohio, bezocht. Maar toen hij over de parking liep, viel hem iets op wat in de sneeuw op de grond begraven lag: het was een briefje van 20 dollar (omgerekend ongeveer 17 euro).

De jongen was erg blij en dacht na wat hij met deze gelukkige vondst zou kopen. Terwijl de familie tijdens het eten overlegde wat Myles met het geld zou kunnen doen, stapte er een groep gasten het restaurant binnen. Het was een man in soldatenuniform met zijn gezin, waardoor Myles meteen aan zijn eigen vader moest denken die hij nooit gekend heeft. Ook hij was een soldaat geweest en overleed op amper 24-jarige leeftijd toen Myles amper enkele weken oud was.

Myles zag hen en wist meteen wat hij met het geld moest doen. Hij schreef een berichtje en hechtte het aan het briefje van 20 dollar:

Lees ook  Laura uit ‘Blind Getrouwd’ toont waarom je beter niet strijkt in onderbroek (foto)

“Mijn papa was een soldaat. Hij is nu in de hemel. Ik vond deze 20 dollar op de parking toen we aankwamen. Hartelijk gefeliciteerd! Bedankt voor uw dienst!”

Het was voor de kleine jongen niet eenvoudig om deze boodschap snel neer te pennen. Myles heeft een ontwikkelingsstoornis, epilepsie en een milde vorm van autisme – als hij iets snel en spontaan moet schrijven, staat hij onder zware druk.

Frank Dailey, de soldaat die met zijn gezin kwam lunchen, was erg aangedaan door dit mooie gebaar. Hij schreef zijn volwassen dochter over de ervaring en stuurde haar een foto van Myles berichtje.

Ook Frank’s dochter was erg onder de indruk en postte de foto op het internet. Ondertussen verspreidde het bericht zich over de hele wereld en talloze mensen begonnen Myles en zijn familie te steunen.

Meer en meer mensen begonnen geld te doneren om de weduwe en haar kinderen te helpen. De barmhartigheid van de mensen kende geen grenzen: na drie jaar bedroeg de gedoneerde som geld meer dan 2 miljoen dollar.

Lees ook  Deze levensgevaarlijke parkeerblunder van dame loopt bijna fataal af

Myles zelf is een ware beroemdheid geworden en werd voor verschillende talkshows uitgenodigd. Maar wat ze met al dit geld doen, is nog het mooiste: ze schenken elke dollar aan liefdadigheidsinstellingen die zich om families van gesneuvelde soldaten ontfermen.

De moeder van Myles, Tiffany, richtte overigens zelf ook de stichting “The Power of 20” op – een organisatie die kinderen helpt die een militaire ouder verloren.

Het oorspronkelijke gebaar van Myles aan een man die hij indertijd niet kende, heeft zich op mooist denkbare manier ontvouwd. Omdat hij toen zijn gevonden 20 dollar “opofferde”, zijn nu zoveel mensen geholpen die het echt nodig hebben.

Knap gedaan, Myles! Een vriendelijk gebaar weekte een golf van barmhartigheid los!

DEEL dit verhaal om Myles de erkenning te geven die hij verdient!

Hij geeft zijn vriendin een halssnoer: 1,5 jaar later ontdekt ze wat er binnenin zit en gilt.

Hij gaat snel even naar huis om te middageten. Maar als hij haar shirt leest, valt hij in tranen op z’n knieën.