in

80-jarige vrouw steekt 87-jarige vrouw neer: ‘Dit had niemand kunnen voorspellen’

De politie is volop bezig met het onderzoek naar het steekincident in Druten (Gelderland) waarbij een 80-jarige vrouw een 87-jarige vrouw heeft gestoken. Het incident vond gisteravond plaats bij de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking ’s Heerenloo. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis.

Ambulance en politie rukten gisteravond rond half acht met spoed uit naar het terrein van de instelling van ’s Heerenloo in Druten. Wat er precies is gebeurd in de instelling kan de woordvoerder van ’s Heerenloo niet zeggen. ,,Omdat de zaak nu in handen van de politie ligt”, laat ze weten. Wel wil ze kwijt dat het gaat om een situatie die niet te voorzien was.

Lees ook  7-jarige jongen raakt ernstig gewond nadat buurman hem met steen aanvalt - nu vecht hij voor zijn leven

,,Dit soort incidenten komen bij ons gelukkig heel weinig voor en wat er gebeurd is had niemand kunnen voorspellen, dit was voor deze locatie zeer onvoorzien.”

Mensen met verstandelijke beperking
Op de locatie in Druten wonen volwassenen met een verstandelijke beperking. Dat kan gaan om een lichte beperking maar ook om ernstig meervoudig gehandicapten. Op welke afdeling het incident plaatsvond, kan de instelling om privacy-redenen niet vertellen.

Lees ook  Toen hij 9 jaar oud was, begon hij maniakaal aan zijn geheime project te werken. 3 jaar later trekt hij ermee naar het kinderziekenhuis.

De politie is druk bezig met het onderzoek. Dat betekent dat er onder meer sporenonderzoek plaatsvindt, dat er getuigen worden gehoord en er wordt gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn.

Rutte over belaging Omtzigt: ‘Blijf met je poten van andere mensen af’

In coronatijd gekochte knaagdieren massaal gedumpt bij opvang – Veel dieren ernstig verwaarloosd