in

80-jarige Zwollenaar voor 100.000 euro opgelicht na ‘erotische date’.

Begin deze zomer werd een 80-jarige man uit Zwolle brutaal beroofd van meer dan 100.000 euro. De bejaarde man wilde een erotische date hebben, maar werd in de plaats daarvan brutaal opgelicht door twee mannen. Daarna ging het van kwaad naar erger. Nu is de politie op zoek naar vier verdachten.

De bejaarde man was actief op de homo-datingsite Bullchat waar hij in contact kwam met de twee mannen. De twee dienden zich bij de man aan en deden zich voor als ‘controleurs’ van de website.

Ze vroegen om zijn computer te checken omdat ze wilde weten ‘of hij iets te maken had met minderjarigen’.

  Kick Out Zwarte Piet demonstreert dit jaar bij ruim twintig sinterklaasintochten

De mannen troggelden de oude man al zijn wachtwoorden en bankgegevens (inclusief pincode) af. De boeven bleven verschillende uren bij de man, terwijl een van hen af en toe verdween.

Later kwam aan het licht dat deze man ondertussen voor de limiet van 11.000 euro had gepind. Dit proces werd na middernacht nog eens herhaald. Op die manier was de bejaarde man op enkele uren tijd 22.000 euro armer.

Enkele weken later kreeg de bejaarde man nog eens bezoek van twee andere mannen. Die beweerden dat ze van de oplichting op de hoogte waren en boden aan om hem te ‘helpen’.

  Veel mensen in Nederland zijn verslaafd aan neusspray! Dit zijn de gevolgen….

Opnieuw vroegen ze hem om zijn bankgegevens. De boeven zouden hem in de loop van de daaropvolgende dagen van 80.000 euro beroven.

Maar dan krijgt de zaak een zo mogelijk nog meer brutale wending. Na de tweede roof kreeg hij een telefoontje van een man die hem vroeg of hij nog wel genoeg geld had om inkopen te doen. Daarna lieten ze in zijn brievenbus een envelop achter met 500 euro.

Kennen jullie de mooie dochter van Danny de Munk al?

Advies aan voetbalfans: ‘Maak je vriendin nú zwanger dan heb je tijdens EK ouderschapsverlof’.