in

9 opvallende symptomen die aangeven dat de menopauze voor jou begonnen is

Menopauze: we kunnen gerust stellen dat de meeste vrouwen niet bepaald enthousiast zijn over deze levensfase.

Ben je een jonge lezer, dan denk je misschien dat dit onderwerp een probleem is waar je pas over decennia mee te maken krijgt, maar het blijkt dat sommige vrouwen symptomen van de perimenopauze (een fase die 1-10 jaar voor de officiële start van de menopauze kan beginnen), al vanaf hun 30e ervaren!

Als je één van deze 9 symptomen opmerkt, is het misschien de hoogste tijd om een gesprek met je arts te voeren.

1. Onregelmatige menstruatie
Helaas wordt de menstruatiecyclus van veel vrouwen onregelmatig rond de perimenopauze en menopauze. Dit kan betekenen dat je meerdere keren per maand menstrueert of hevig vloeit.

2. Gezichtshaar
Hoewel veel vrouwen voor de menopauze te maken krijgen met gezichtshaar, dragen

hogere DHT (dihydrotestosteron) niveaus tijdens de menopauze bij aan het ontstaan van ongewenst haar boven de lippen en op de kin.

Lees ook  Hoe haar eigen moeder haar leven verwoestte: “Ik kwam pas na haar dood te weten wat ze had gedaan”

3. Stemmingswisselingen
Net als de puberteit is de menopauze een fase waarin het lichaam drastische hormonale veranderingen ondergaat, die invloed hebben op de emoties. Als je emotioneel wordt, tekeer gaat of ongeduldig wordt, heb je misschien last van dit symptoom.

4. Slapeloosheid en vermoeidheid
Deskundigen hebben opgemerkt dat vrouwen in de menopauze zelden voldoende slaap krijgen vanwege opvliegers en nachtzweten.

5. Gewichtstoename
Hoewel niet elke vrouw te maken krijgt met gewichtstoename tijdens of na de menopauze, zorgt een gebrek aan oestrogeen voor metabolismeproblemen.

Daarom dringen artsen er bij vrouwen in de pre-menopauze op aan om gezond te eten en regelmatig te sporten voordat ze daadwerkelijk in de overgangsfase komen.

6. Opvliegers
Nog een “klassiek” symptoom van de menopauze dat helaas langer dan 10 jaar kan duren! Hoewel opvliegers deel uitmaken van het leven, geven onderzoekers van de Mayo Clinic aan dat dit symptoom heftiger is bij vrouwen die roken of overgewicht hebben.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor Caroline Tensen: 'Ik ben intens verdrietig'

7. Haaruitval
Sommige vrouwen krijgen te maken met lichte haaruitval, terwijl anderen grote kale plekken krijgen. Met een gezonde levensstijl kun je dit symptoom helpen verbeteren.

8. Verminderde borstdichtheid
… of die gevreesde “hangende borsten”, zoals veel vrouwen dit noemen. Normaliter gebeurt dit langzaam met de tijd, en is dit symptoom heftiger bij vrouwen met kinderen.

9. Geheugenverlies
Misschien wel het meest schrikwekkende punt op onze lijst, is dat menopauze bij sommige vrouwen leidt tot brainfog (hersenmist).

Vrouwen in de menopauze kunnen last krijgen van concentratieproblemen. Merk je op dat je geheugen steeds verder achteruit gaat? Dan is het de hoogste tijd om een arts te bezoeken.

Jeetje! Het is niet makkelijk om ​​vrouw te zijn. Zit jij in de perimenopauze of menopauze? Zo ja, wat is jouw ervaring? Heb je speciale manieren gevonden om de symptomen te verlichten?

Artsen amputeren haar benen, handen en neus. Wanneer ze haar vertellen waarom, wordt ze woedend.

Man geeft vrouw 2e org*sme. Daarna kreeg ze vreselijke hoofdpijn en belandde ze met spoed in het ziekenhuis.