in

Aanslag op Moskeegangers: ‘De schutters renden achter de jongeren aan’

In Frankrijk zijn bij een schietpartij in de Zuid-Franse stad Avignon zeker acht mensen gewond geraakt. De schietpartij vond plaats voor een moskee. Vier van de slachtoffers hadden net de moskee verlaten toen ze werden beschoten. Een gezin van vier in een appartement 50 meter verderop raakte gewond door scherven.  Volgens ooggetuigen renden de schutters achter de jongeren aan.

Lees ook  17-jarige droomde er altijd van om zijn hele lichaam zwart te tatoeëren. 10 jaar later gillen kinderen wanneer ze hem zien.

De politie zegt dat gaat het om een afrekening tussen jongeren en dat er geen aanwijzingen zijn voor een terroristische aanslag. De slachtoffers zouden niet het doelwit zijn geweest. Volgens ooggetuigen werden de schoten gelost door een of twee mensen met een bedekt gezicht. Die sloegen meteen daarna op de vlucht. Het incident gebeurde in de loop van de avond.

Lees ook  Esmee (16) doet lugubere vondst tijdens dagje varen: 'De hond had geen voorpoten meer'

Afgelopen week probeerde een man in te rijden op moskeegangers in een buitenwijk van Parijs. De politie wist de aanval te voorkomen. Volgens de Franse krant Le Parisien zou de man gezegd hebben dat hij moslims wilde doodmaken om wraak te nemen.

Meisje glijdt uit pretparkattractie: huiveringwekkende BEELDEN

Camera’s ontdekt in kleedkamers fitnessketen Fit For Free