in

Aanstaande vader loopt weg van bevalling: ‘Ik kon toch niet helpen’

Terwijl zijn vrouw bevalt van een tweeling, vertrekt de aanstaande vader weer naar kantoor. Wat er allemaal bij een bevalling komt kijken, is moeilijk voor te stellen als je er nog nooit een hebt meegemaakt. Aanstaande Adrian* voelde zich niet goed voorbereid en vertrekt uit het ziekenhuis terwijl zijn vrouw bevalt van een tweeling. Uiteraard tot grote woede van zijn vrouw…

Tweeling verwacht
“Mijn vrouw Fleur en ik waren in verwachting van een tweeling”, begint Adrian zijn verhaal op het forum Reddit. “Op een zondagavond rond 18 uur begonnen de weeën en gingen we naar het ziekenhuis. Al snel werd het veel pijnlijker voor Fleur: ze kneep het bloed zo ongeveer uit mijn hand en heeft bijna over me heen gebraakt.”

Belangrijke presentatie
De bevalling gaat uren door en langzaamaan wordt het maandagochtend. Vroeg op de ochtend wordt Adrian gebeld door zijn vader. “Ik werk voor mijn vaders bedrijf en we hadden die maandagochtend een belangrijke presentatie voor een paar klanten. Mijn vader belde me dat ik me klaar moest maken voor deze afspraak. Ik vertelde hem dat Fleur aan het bevallen was, maar mijn vader vond dat ik echt aanwezig moest zijn bij die presentatie.”

‘Geen enkele manier om te helpen’
Daarop probeert Adrians vader zijn zoon om te praten. “Hij zei dat ik mijn vrouw toch op geen enkele manier kon helpen bij de bevalling, dat het moment dat de baby ‘eruit komt’ niet zo speciaal is als mensen je doen geloven, en dat je niet voorbereid bent op ‘hoe bloederig’ het is.” Dit zet Adrian aan het denken. De bevalling duurt lang en de baby’s moeten waarschijnlijk met de verlostang worden geboren. “Ik kon daarbij toch niet helpen, en mijn pa rekende op me. Ik vertelde Fleur dat ik naar werk ging.”

Lees ook  Deze man wordt gewekt door de kreten van zijn hond. Wat er met zijn pootjes gebeurde, is verschrikkelijk!

Niet teleurstellen
Het is geen grote verrassing dat Fleur laaiend wordt bij het horen van dit bericht. Toch vertrekt Adrian naar de belangrijke presentatie voor zijn werk. “Als ik deze meeting had gemist had ik mijn vader teleurgesteld, en hij heeft me altijd alles gegeven, ik wilde er voor hem zijn. Het ging hartstikke goed met de presentatie. Toen ik het kantoor uitkwam, zag ik een sms’je: Fleur was bevallen.”

Scheiding
“Fleur is nog steeds woedend op me omdat ik haar alleen liet. Maar ik ben de enige kostwinnaar en ook Fleurs moeder vindt dat Fleur gewoon erg emotioneel is. Fleur zegt zelfs dat ze me nu niet meer als haar man beschouwt en een scheiding overweegt.” Fleur is uiteraard niet de enige die het gedrag van Adrian onacceptabel vindt. “De vrouw aan wie je ooit beloofd hebt dat je er altijd voor haar zou zijn, maakte misschien wel een van de meest traumatische gebeurtenissen van haar leven mee. In plaats van haar te steunen, vond je het belangrijker om je pa te helpen? Je vrouw en kinderen zouden je prioriteit moeten zijn”, vindt een lezer op het forum die op veel bijval kan rekenen.

Lees ook  Tiener met zware buikpijn krijgt te horen dat hij geconstipeerd is – uren later wordt hij dood aangetroffen.

‘Je had wel kunnen helpen’
Daarnaast uiten veel mensen hun mening over het feit dat Adrian zijn vrouw wél had kunnen helpen. “Terwijl zij bang was en enorm veel pijn had, had je er voor haar kunnen zijn”, vinden veel lezers op het forum. “Fleur kneep heel hard in jouw hand. Denk je soms dat dat vergelijkbaar is met de pijn van een bevalling? Nee dus.” merkt een andere lezer op. Ook de vader van Adrian ligt flink onder vuur: “De appel valt niet ver van de boom. Jij en je vader zitten allebei helemaal fout.” Sta jij ook achter Fleur en de lezers op het forum?

*Adrian en Fleur zijn niet de echte namen van deze ouders. Op Reddit deelt de man zijn verhaal onder de naam apcsois.

Lauren in supermarkt op de vingers getikt wegens ‘te kort broekje’: “Het is 32 graden! Ik draag wat ik wil!” (foto)

Belgische vrouwen ontvoerd, s*ksueel misbruikt en gefilmd in Colombia