in

Mishandelde hond is groen geverfd en bedelt om voedsel – dan schieten vreemden te hulp

Elke dag worden we onaangenaam verrast door de wreedheid van mensen. Het is vreselijk dat er mensen zo harteloos zijn dat ze een arm, hulpeloos dier kwaad kunnen doen.

Triest genoeg gebeurt dit soort dingen bijna overal op de wereld. Een zo’n voorval aanschouwde Shazreen Othuman uit Petaling Jaya in Maleisië, ongeveer twee weken geleden.

Hij zag een achtergelaten hond op straat, die ook nog eens groen was geverfd, schreef hij op Facebook.

Lees ook  Maxime Meiland verbluft met gloednieuwe look!

Het was duidelijk dat de hond was geslagen en vervolgens bedekt met groene verf. De hond had ook veel honger. Het arme dier zocht wanhopig in afval om iets eetbaars te vinden.

In zijn post legde Shazreen uit hoe geschokt hij was over de situatie. De The Malaysian Association of Veterinary Pathology (MAVP) geeft aan dat verf erg gevaarlijk kan zijn voor dieren.

Het kan zelfs fataal zijn, omdat het de ademhaling verstoort. Het kan ook duizeligheid, misselijkheid en vreselijke allergische schokken veroorzaken.

Lees ook  Nieuwe trend van 2020 – Jongeren laten binnenkant oren verwijderen

Maar gelukkig kreeg de hond hulp!

Shazreen zegt dat een vreemde opdook en zich over de hond ontfermde. Na een douche en wat eten voelde de viervoeter zich al veel beter, liet hij weten.

Deze keer liep het goed af, maar er zijn veel dieren die dit soort praktijken (en erger) iedere dag moeten verduren. Dit zou voor eens en voor altijd afgelopen moeten zijn!

‘En toen boem’: Rens (23) raakte zijn vinger kwijt door illegaal vuurwerk

Sylvana is er klaar mee: ‘Sinterklaas bezorgt kinderen trauma’s!’