in

Afvallen zonder naar de sportschool te gaan? Deze vrouw vertelt hoe ze het deed

Ashley verloor meer dan zestig kilo. Veel mensen hebben aan het begin van het jaar als voornemen om weer volop gebruik te gaan maken van dat sportschoolanbonnement wat in december amper is benut, want zoals elk jaar hebben veel mensen het verlangen om wat strakker te worden.

Maar een sportschoolabonnement blijkt helemaal geen must te zijn, zo bewijst de 29-jarige Ashley. Zonder naar de sportschool te gaan, verloor Ashley 63 kilo.

Te zwaar
Ashley was jong toen ze besefte dat ze niet de dunste was. “Ik was vijf jaar toen ik doorkreeg dat ik te zwaar was en dat mijn lichaam anders was dan die van leeftijdsgenoten.”

Volgens de inmiddels 29-jarige was eten thuis een manier om genegenheid te uiten. “Mijn ouders hielden veel van me en uitten die liefde met eten, met name fast food.”

Te dik
Ashely was nog maar elf jaar toen ze verandering in haar gewicht wilde brengen, nadat ze een kwetsende opmerking over haar voorkomen te horen kreeg. “Een klasgenoot was op zoek naar achtergronddanseressen voor een talentenshow en toen ik me aanmeldde zei hij: ‘Ik wil niet gemeen doen, maar je bent te dik. Ik ben op zoek naar mooie meisjes.’”

Lees ook  Meisje, 15, steekt broertje, 3, dood en schrijft met bloed boodschap op muur

Keerpunt
De jaren daarna probeerde Ashley gewicht te verliezen, maar niets leek te werken. Ook vond Ashley het lastig om iets vol te houden en gaf ze diëten vaak na een paar weken al op. Tot haar 24ste ging het zo door.

Tot haar lichaam er geen zin meer in had. Ze wilde iets oppakken van de vloer, maar deze klein handeling zorgde voor een enorme pijn in haar lichaam. Ze woog op dat moment 130 kilo en besefte dat ze hier écht verandering in moest brengen.

Methode
Ashley kwam met een goede strategie. Ze zou geen dieet volgen, maar haar levensstijl aanpassen. Ze zou voortaan haar calorieën tellen, de grootte van haar porties afwegen, meer thuis koken en ze zou proberen alleen nog maar water, thee en koffie te drinken. Ook maakte ze gebruik van de gratis app My Fitness Pal zodat ze kon bijhouden hoeveel ze precies at.

Lees ook  Man blust tevergeefs autobrand met groene gieter

Afvallen
“In het begin was het erg moeilijk”, geeft Ashley toe. “Maar ik hield me eraan vast, want als ik zou opgeven, zou het betekenen dat ik mezelf zou opgeven. Ik probeerde lief voor mezelf te zijn en voor ik het wist was mijn brein gewend aan deze nieuwe manier van leven.”

Bewegen
Ashley vertelt dat ze voornamelijk afviel door haar dieet aan te passen, maar ook bewegen is erg belangrijk.

De brunette laat weten dat ze elke gelegenheid aangreep om een stukje te wandelen, maar naar de sportschool ging ze niet.

Eten op een dag
Inmiddels is Ashley 63 kilo lichter en ze houdt nog altijd haar gezonde leefstijl vol. Ook deelt de 29-jarige wat ze ongeveer eet op een dag:

Ontbijt: Griekse yoghurt met 0 procent vet met honing, kaneel en een kleine banaan
Tussendoortje: een portie ongezouten amandelen
Lunch: een slanke kalkoen burger op een broodje met sla, tomaat en mosterd en als bijgerecht wortels met hummus.
Tussendoortje: Hüttenkäse met bessen.
Diner: gegrilde kip met courgette.

Bejaarde vrouw bevalt op 65-jarige leeftijd van haar tweede kind.

Als je ‘per ongeluk’ een hemd vindt aan je ruitenwissers – haal het er dan niet af!