in

Agent die George Floyd doodde in het verleden al betrokken bij drie schietincidenten

De politieagent die op George Floyd’s nek knielde, en een andere officier die erbij stond en het incident zag gebeuren, zijn allebei blijkbaar eerder onderzocht op hun betrokkenheid bij andere gewelddadige incidenten.

Agent Derek Chauvin, naar verluidt de officier die Floyd bij zijn nek vasthield totdat hij het bewustzijn verloor, is naar verluidt betrokken geweest bij meerdere door de politie betrokken schietpartijen in de loop van zijn 19 jaar bij de politie.

De 44-jarige Chauvin was blijkbaar in 2006 onderzocht wegens een dodelijke schietpartij bij de politie en werd in 2008 en 2011 nog tweemaal onderzocht voor schietpartijen. Een andere officier, genaamd Tou Thao, is eerder aangeklaagd wegens buitensporig geweld in 2017 Afdelingsfunctionarissen hebben de officieren die betrokken zijn bij de dood van George Floyd nog niet officieel geïdentificeerd.

Zoals gerapporteerd door de Star Tribune, was de 44-jarige Chauvin een van de zes officieren die verband hielden met de dood van Wayne Reyes in 2006. De 42-jarige Reyes werd dodelijk doodgeschoten nadat hij naar verluidt een pistool op de officieren had getrokken.

Mag je door rood rijden als er een politieauto, brandweer of ambulance achter je rijdt?

In 2008 werd Chauvin onderzocht op zijn betrokkenheid bij de schietpartij van Ira Latrell Toles tijdens een aanranding. Chauvin schoot naar verluidt Toles in de buik nadat hij voor een van de wapens van de officieren was gegaan.

Chauvin was ook een van de agenten die betrokken waren bij de schietpartij op de 23-jarige Leroy Martinez, die volgens de MailOnline gewond raakte tijdens een politiejacht in 2011.

De tweede officier, Thao, maakte naar verluidt deel uit van een $ 25.000 buitengerechtelijke schikking nadat hij in 2017 was aangeklaagd wegens buitensporig geweld.
Volgens een rechtszaak die was verkregen door de MailOnline, werd Thao beschuldigd van het schoppen en slaan van een verdachte nadat hij al was geboeid ‘totdat zijn tanden braken’.

Peter zat onterecht in de cel: 'Ik gooi mijn moeder toch niet van de trap?'

De zaak werd buiten de rechtbank beslecht voor een bedrag van $ 25.000, waarbij Thao verklaarde dat hij de verdachte had geslagen omdat hij ‘zich actief had verzet tegen arrestatie’.

Op de beelden die op maandag 25 mei zijn gemaakt, is te zien hoe George Floyd met zijn gezicht naar beneden op de grond ligt tijdens een arrestatie, terwijl een officier op zijn nek knielt. Getuigen ter plaatse smeekten hem om te stoppen, waarbij één persoon beweerde dat Floyd zich niet verzette tegen arrestatie.

Toeschouwers smeekten agenten om de polsslag van Floyd te controleren, maar de politie kwam pas in actie toen er medici arriveerden om Floyd naar een ambulance te brengen. De politie van Minneapolis bevestigde later dat Floyd in het ziekenhuis was overleden.

Amerikaanse agent die ongewapende zwarte man met knieklem doodde gearresteerd

Lichaam vermiste surfer Mathijs gevonden