in

Agent ontslagen omdat hij op het politiebureau s*ks had met een collega

Een medewerker van politie Midden-Nederland is ontslagen omdat hij s*ks had met een collega, s*ksfilmpjes verstuurde en zijn werkuren niet goed bijhield.

De houding en het gedrag van de man was voor de korpsleiding reden om hem in 2018 te ontslaan. Hij zorgde voor een onveilig werkklimaat en stelde zich manipulatief op, bleek uit uitgebreid onderzoek.

De man had een relatie met een vrouwelijke collega. Daarbij hadden ze s*ks op een politiebureau en stuurden ze elkaar na*ktfoto’s en s*ksfilmpjes.

Beiden waren op dat moment getrouwd en hadden kinderen. Ze maakten hun relatie niet bekend bij hun leidinggevenden.

In het team van de agent gingen daarna toch geruchten over de relatie op de werkvloer. Dat was aanleiding voor de korpsleiding om onderzoek te laten doen door een integriteitsafdeling .

Lees ook  Vader dode baby Rivano wilde niet naar huisarts ondanks stuiptrekkingen

Foto’s en filmpjes
Uit verklaringen van collega’s kwam geen best beeld van de man naar voren. Hij chanteerde de vrouw waarmee hij vreemd ging met de foto’s en filmpjes; als ze stappen tegen hem zou willen ondernemen, zou hij die beelden gebruiken.

Twee vrouwelijke collega’s gaven aan zich niet veilig bij de man te voelen. Verder hield de agent zijn gewerkte uren niet waarheidsgetrouw bij en hield hij een intern sollicitatiegesprek onder de pet.

De korpsleiding concludeerde dat de man niet beschikt over de ‘juiste grondhouding’ die noodzakelijk is om zijn werk naar behoren te vervullen. Daarop volgde ontslag.

Lees ook  Deze persoon wil haar parkeerplaats afpakken. Maar wat de vrouw dan doet, heb je nog NOOIT gezien!

Chantage
De man vocht die beslissing aan bij de bestuursrechter in Utrecht. Hij voerde onder meer aan dat er nog een andere relatie binnen het team was.

Ook zei hij dat van chantage geen sprake kon zijn, omdat de s*ksuele beelden niet herleidbaar naar een persoon waren.

Het verkeerd doorgeven van de werkuren was het gevolg van een rommelig verlopen dag, zei hij. En het sollicitatiegesprek had hij niet bekend gemaakt om onrust te voorkomen; hij wilde zich alleen oriënteren op een andere werkplek.

De bestuursrechter noemt het gedrag van de voormalig politiemedewerker onaanvaardbaar en oordeelt dat het ontslag terecht is.

Vrouw speelt huwelijkslied af voor haar man via videogesprek, net voor hij overlijdt aan coronavirus

Katja Schuurman in verwachting van meisje