in

Agent reanimeert man vier keer – twee maanden later worden ze herenigd

Julian Steenbeek is wijkagent in Maarssenbroek. Afgelopen november kwam er melding binnen van iemand die onwel was geworden, zo schrijft hij op Facebook. In dat soort gevallen gaat de politie altijd mee.

Toen ze ter plaatse kwamen leek alles in eerste instantie onder controle. Maar dat veranderde snel, zo schreef Julian:

„Toen wij plaatse kwamen was de bewoner aanspreekbaar en leek er niet veel aan de hand. Echter, terwijl ik en het inmiddels ter plaatse gekomen ambulancepersoneel met hem in gesprek waren, viel hij weg.”

De wijkagent begon meteen met reanimeren. Terwijl de ambulance het een en ander voorbereidde, startte ik met de reanimatie. Na ongeveer 3 minuten reanimeren, kwam hij bij en begon hij verder te praten alsof er niets gebeurd was,” schreef Julian.

Lees ook  Na 50 jaar huwelijk zien deze twee er ZO uit! Ik kan het nauwelijks bevatten.

Dit duurde echter niet lang, de man viel nogmaals weg. Julian begon direct weer te reanimeren, waarna de man weer bijkwam.

„Dit herhaalde zich nog twee keer. De laatste keer had minder goed resultaat en uiteindelijk is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig wel met hartslag.”

Ziekenhuizen delen geen gegevens met de politie, in verband met de wet op privacy. Ze weten daarom in veel gevallen nooit zeker hoe het met een slachtoffer is afgelopen.

Lees ook  Verloren hond leeft 3 jaar op straat - Kijk nu naar zijn reactie als hij een bekende stem herkent

Zondag was de wijkagent naar hetzelfde adres gestuurd, waar hij de man aantrof. „Vandaag werd ik om een andere reden naar wat uiteindelijk bleek, dat zelfde adres gestuurd en daar trof ik de man die, zoals hij het zelf omschreef, “4 x dood” was.”

„Wat hebben we een mooi beroep” sluit Julian af.

We moeten onze hulpverleners erg dankbaar zijn! Ze verdienen al onze respect voor hun harde werk. Overweeg ook dit bericht te delen als je het hiermee eens bent!

Last van tranende ogen? Vijf tips om er iets tegen te doen

Veel mensen teleurgesteld na ontvangen eerste loonstrook