in ,

Als je deze witte vlek in je mond ziet, moet je onmiddellijk handelen. Deze 5 huishoudelijke middeltjes werken wonderbaarlijk.

Heb je tijdens het tandenpoetsen in je mond ooit al een melkachtige vlek met een rode rand opgemerkt? Geen paniek. Het gaat wellicht om een aft. Deze pijnlijke en brandende plekken zetten zich vast op de mondholte of op het tandvlees.

In 80 tot 90 procent van de gevallen genezen deze aften binnen enkele dagen vanzelf. In andere gevallen zetten ze zich dieper in de huid vast. Dan duurt het genezingsproces vaak algauw enkele weken.

De oorzaken voor deze onaangename aften variëren van hormoonschommelingen, een tekort aan vitamine B12 tot een verzwakt immuunsysteem. Als je er vaak last van hebt, moet je absoluut een arts raadplegen. Maar intussen kan je de volgende vijf huishoudelijke middeltjes gebruiken:

Lees ook  Therapiehond brengt troost aan dokters spoedeisende hulp in de frontlinie

1 – Magere kwark

Om de aften sneller los te weken, kan je er magere kwark op smeren en enkele minuten laten intrekken. Dat doe je enkele keren per dag tot de aften helemaal verdwenen zijn.

2 – Tree tea olie

Dompel een wattenstaafje in tree tea olie en bestrijk de aft ermee. Dat zou de pijn onmiddellijk moeten verzachten. Pas deze methode 2 tot 3 keer per dag toe, tot de aft helemaal verdwenen is.

Lees ook  Hij haalt het deksel van een oud pak babydoekjes af. Wat hij ermee doet? BESTE IDEE OOIT!

3 – Papaja

Kauw een klein stukje papaja als je merkt dat de aft pijnlijk wordt. Ook dat zou voor een onmiddellijk pijnstillend effect moeten zorgen.

4 – Aloë Vera sap

Om aften snel los te weken, kan je ook je mond spoelen met het sap van Aloë Vera. Het effect zou onmiddellijk voelbaar moeten zijn.

5 – Zuiveringszout

Doe een beetje zuiveringszout op je aft. Herhaal dit enkele keren per dag totdat de aften helemaal verdwenen zijn.

DEEL deze tips tegen aften met je vrienden!

Geert Wilders weigert Moslima hand te geven.. VIDEO

Toen ze de kamer van het weeshuis binnenkwam, dacht ze dat het een baby was. Maar de dokters deelden haar de vreselijke waarheid mee.