in

Als kind bedwong ze tweemaal de dood. Nu is ze zelf een beschermengel.

Het is altijd een grote overwinning voor de geneeskunde als een kind kanker kan overwinnen.

Toen Montana Brown uit Atlanta in Georgia 2 jaar oud was, werd er bij het kleine meisje kanker vastgesteld. Gelukkig werd de gevaarlijke ziekte vroegtijdig opgespoord in het kinderziekenhuis “Children’s Healthcare of Atlanta.” Daar werd de kanker door de dokters, verpleegsters en haar familie succesvol bestreden.

Montana groeide op tot een energieke tiener. Maar toen ze 15 jaar oud was, keerde de kanker terug. Ze moest opnieuw naar hetzelfde kinderziekenhuis, waar ze het volste vertrouwen had in de dokters. Haar vertrouwen werd niet beschaamd: voor de tweede keer in haar leven zou ze de enge ziekte overwinnen. Vandaag is ze 24 jaar oud en nog altijd kankervrij.

Lees ook  Met dít trucje uit het leger val je binnen 2 minuten in slaap

Men zou denken dat de jonge vrouw voor de rest van haar leven alleen nog maar een ziekenhuis zou willen bezoeken voor preventieve onderzoeken, maar dat is fout gedacht. Montana heeft haar opleiding als kinderverpleegster afgerond – en werkt nu in het Children’s Healthcare of Atlanta!

“Nooit had ik gedacht dat ik op 24-jarige leeftijd mijn grootste en mooiste droom zou kunnen verwezenlijken – in het ziekenhuis werken waar ik als kind en tiener behandeld werd”, vertelt ze stralend. “Het is wonderbaarlijk en geweldig. Ik verheug me er erg op om voor deze inspirerende instelling te mogen werken!”

Lees ook  Deze hele fijne foto van Katja Schuurman maakt je Oudjaarsdag nog een stukje mooier!

Een ding is zeker: met Montana hebben deze kinderen iemand aan hun zijde die weet wat het is om tegen kanker te moeten vechten.

DEEL deze inspirerende dame met je vrienden!

De hele wereld huilt mee als de 105-jarige zijn achterkleinkind in de armen houdt.

Op het eerste gezicht een vriendelijke paardenliefhebber, maar in werkelijkheid doet hij gruwelijke dingen