in ,

Als ze deze foto post, wordt de jongedame aangeklaagd. Want op de achtergrond zien de dierenbeschermers iets afschuwelijk.

De 22-jarige Charlotte McPherson uit Kidderminster in de buurt van Birmingham, VK, uit zich als dierenvriend en rijdt zelf ook paard. Maar als ze met haar paard Thor naar een paardenvereniging trekt om een uitstapje te maken, zijn de andere deelnemers geschokt. Eerst ziet niemand iets, want Charlotte had een dekentje over de achterkant van haar paard geworpen om het ergste te verbergen.

Maar in de stallen komt alles uit. De dierenwelzijnsorganisatie RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) merkt Charlotte en Thor op als ze een selfie van zichzelf op het internet plaatst. Op de achtergrond zien we Thor en de dierenredders zien meteen dat er iets niet klopt met het paard. Ze besluiten de zaak tot op de bodem uit te spitten.

Lees ook  Last van hooikoorts? Eet een pissebed!

Wat ze ontdekken, is ronduit vreselijk! Alsof het nog niet erg genoeg is dat Thor slechts vel over been is, blijkt hij ook nog eens een abces op de rug te hebben – precies daar waar het zadel over zijn rug wordt gelegd! Elke rit moet een hel voor hem geweest zijn. Ze klagen Charlotte aan wegens dierenmishandeling.

De jonge vrouw bekent schuld en pleit voor het gerecht schuldig aan de twee aanklachten van dierenmishandeling. De volgende 10 jaar zal ze geen paard mogen houden. Bovendien werd ze veroordeeld tot 160 uur gemeenschapswerk en een geldstraf van omgerekend 435 euro.

Lees ook  Jos Brech schuilde met dakloze mensen in verlaten huis

Thor werd ondergebracht in een opvangcentrum voor mishandelde dieren, waar hij medisch behandeld en verzorgd wordt. Onder het gehavende uiterlijk kwam algauw een prachtig paard tevoorschijn.

Thor geniet vandaag met volle teugen van het leven. En bovenal: hier krijgt hij wel voldoende voedsel. Het leed en de honger behoren voor Thor definitief tot het verleden.

Nauwelijks te geloven hoe deze jongedame haar paard zo kon verwaarlozen. Gelukkig is Thor nu op een plaats waar hij de beste zorgen krijgt. En Charlotte heeft hopelijk haar lesje geleerd. Goed dat de dierenbeschermers zo opmerkzaam waren.

DEEL deze redding met je vrienden!

Dakloze sterft midden op straat. De reactie van zijn hond ontroerde duizenden mensen!

Als deze man de klas binnenkomt, begint de studente te huilen. Geen wonder, want dit is echt buitengewoon!