in

Amerika opnieuw woedend: heftige beelden tonen hoe agent zwarte man neerschiet

Opnieuw veel woede, betogingen en rellen nadat de 27-jarige Rayshard Brooks afgelopen vrijdagavond werd neergeschoten. De man was aan een fastfoodrestaurant aan het wachten op zijn maaltijd toen agenten hem vroegen om uit de auto te stappen.

Simpele alcoholtest loopt uit de hand
Er was een vermoeden dat Rayshard had gedronken en dus niet meer mocht rijden. De agenten lieten hem vervolgens een alcoholtest doen. Uit de test bleek dat de 27-jarige man daadwerkelijk teveel had gedronken en de politie besloot om hem te arresteren.

Lees ook  Bejaarde man (81) neergestoken en beroofd toen hij blikjes aan het inzamelen was.

Alles leek gewoon correct te verlopen tot Rayshard Brooks zich begon te verzetten bij de arrestatie. Tijdens de worsteling ontfutselde de man een taser van de agent en probeerde dan te vluchten. Een andere agent zou hem getaserd hebben en alsook hebben neergeschoten. Er kon geen hulp meer baten voor Rayshard Brooks.

Lees ook  Vrachtwagen in brand gestoken, slapende chauffeur ernstig gewond

Nadat dit nieuws naar buiten kwam, waren er opnieuw hevige protesten. De politiechef van het district nam tevens onmiddellijk ontslag. Het fastfoodrestaurant Wendy’s waar het dodelijk schietincident plaats vond, werd achteraf overigens helemaal verwoest en in brand gestoken door boze relschoppers.

Bodycam beelden van de agent die Rayshard Brooks wou arresteren:

Beelden uit een andere hoek van de schietpartij:

Het fastfood restaurant dat hierna in brand werd gestoken:

Melissa klapt uit de school: ‘Ik wilde eigenlijk niet meedoen’

Vrouw trouwt met geadopteerde zoon, 24, ondanks 41 jaar leeftijdsverschil