in

Andrea (30) overlijdt vier weken nadat ze bevalt van dochter aan corona

Een Amerikaanse vrouw die in de gevangenis zat voor betrokkenheid bij drugshandel, is gisteren overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Dat meldt het Amerikaanse Bureau of Prisons, dat verantwoordelijk is voor de zorg voor en de controle op gedetineerden in de Verenigde Staten.

De 30-jarige Andrea Circle Bear werd een maand geleden moeder terwijl ze aan de beademing lag.

Andrea Circle Bear werd in januari veroordeeld tot ruim twee jaar cel voor het bewust toelaten van handel in methamfetamine op haar eigendom.

Ze is vermoedelijk de eerste vrouwelijke federale gevangene in de Verenigde Staten die sterft aan het coronavirus, in totaal stierven tot nu toe 30 mensen in federale gevangenissen aan de gevolgen van het virus.

Zorgen
Circle Bear werd vorige maand van een gevangenis in South Dakota naar het Federal Medical Center Carswell in Fort Worth (Texas) overgeplaatst.

In deze gevangenis zijn meer dan 1600 vrouwelijke gevangenen ondergebracht. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd Circle Bear onmiddellijk in quarantaine geplaatst, zo meldt het Bureau of Prisons in een verklaring.

Lees ook  Dit is hoe lang een spin kan overleven in een stofzuiger en je zult het niet leuk vinden.

Vanwege bezorgdheid over haar zwangerschap werd de 30-jarige vrouw een week later naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

Ze werd dezelfde dag ontslagen en teruggebracht naar de gevangenis. Drie dagen later kreeg de vrouw symptomen die voorkomen bij besmetting met het coronavirus, zoals hoge koorts en een droge hoest.

Hierop werd ze opnieuw naar het ziekenhuis gebracht waar ze voor de zekerheid aan een beademingsapparaat werd aangesloten.

Een paar dagen later beviel Circle Bear van haar baby via een keizersnede. Het meisje is gezond, maar drie dagen later testte de moeder positief op het coronavirus.

Daar is ze gisteren aan overleden. Volgens het Bureau of Prisons had Circle Bear een onderliggende aandoening die van haar een risicopatiënte maakte, maar welke aandoening is door het agentschap van de federale regering niet bekendgemaakt.

Lees ook  Heldhaftige trucker stopt onder viaduct om te voorkomen dat vrouw springt

In baarmoeder besmet
Uit onderzoek van Chinese wetenschappers blijkt dat baby’s in de baarmoeder besmet kunnen worden met het coronavirus.

Vier pasgeborenen in de Chinese stad Wuhan vertoonden lichte symptomen van het virus. Drie van de moeders vertoonden voor de geboorte al symptomen van het longvirus.

De kinderen werden allemaal via een keizersnede geboren. Drie baby’s werden direct na de geboorte weggehaald bij de moeder om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Zij kregen ook geen borstvoeding. De kans dat ze het virus direct na de geboorte van hun moeder hebben gekregen is daardoor minimaal, volgens de onderzoekers.

,,De uitkomsten van dit onderzoek lijken erop te wijzen dat het virus in de baarmoeder is overgegaan van moeder naar baby.”

De gezonde baby van Andrea Circle Bear is overgedragen aan haar familie in South Dakota, zo meldt The Washington Post.

Bewoners overvallen en vastgebonden door ‘politieagenten’ in woonboerderij bij Deventer

Agenten nemen hond in beslag met ducttape om snuit