in

Michelle dwong vriendje tot zelfmoord “Doe het maar schatje”

Een Amerikaanse vrouw die is veroordeeld tot doodslag vanwege het aanzetten van haar vriend tot zelfmoord, is vandaag vrijgelaten.

Michelle Carter werd veroordeeld tot 15 maanden celstraf nadat ze haar vriend met sms’jes met teksten als ‘Doe het gewoon schat’, aanzette tot zelfdoding.

De 23-jarige Carter kwam drie maanden eerder op vrije voeten uit de gevangenis in Massachusetts, vanwege goed gedrag. Ze heeft een proeftijd van vijf jaar. Carter werd opgehaald door haar ouders.

Lees ook  Hij raakte in coma na een slechte salto tijdens gym. Toen hij wakker werd, deed hij iets wat de doktoren verbijsterde!

Carter werd in 2014 veroordeeld omdat ze op 17-jarige leeftijd haar vriend, Conrad Roy III, aanzette tot zelfmoord.

Haar rechtszaak kreeg veel aandacht omdat het leidde tot lastige juridische kwesties over de vrijheid van meningsuiting.

Dwingen
Volgens de rechter was ze schuldig aan doodslag toen ze de 18-jarige Roy in een telefoongesprek dwong in zijn auto te stappen waar koolmonoxide inliep.

Lees ook  Tam konijn gedumpt in dichtgeknoopte vuilniszak Rotterdam

De rechter achtte een sms waarin Carter dat vertelde aan een vriendin, als genoeg bewijs.

Samen met enkele dwingende sms’jes waarin ze hem aanmoedigde zijn plan door te zetten en hem op zijn kop gaf toen hij dat niet leek te doen.

De rechter verweet haar ook daarna geen medische hulp te hebben ingeschakeld toen hij in de auto stapte.

Meisje (8) en jongen (8) sterven op tripje met schoolbus in Duitsland

Koppel is alert en achtervolgt auto verdachte – waardoor ze helpen elfjarig meisje te redden