in

André’s neef Djarno in Opsporing Verzocht

Nooit eerder heeft hij erover gesproken en toen zijn zaak dinsdag in OPSPORING VERZOCHT werd behandeld, werd zijn naam niet genoemd.

DJARNO HOFLAND (26), de neef en tourmanager van ANDRÉ HAZES, blijkt op verschrikkelijke wijze het gouden klokje te zijn kwijtgeraakt wat hij nota bene op tv kreeg! Net als veel meer BN’ers werd hij het slachtoffer van gewelddadige horlogerovers.

Het had in een showrubriek op televisie niet misstaan, maar het werd behandeld in Opsporing Verzocht, met ANDRÉ HAZES’ neef en tourbegeleider DJARNO HOFLAND in de rol van slachtoffer!

Net als ESTELLE CRUIJFF, de vader van NICOLETTE VAN DAM en onroerend goed-magnaat RONNY ROSENBAUM, werd ook hij slachtoffer van horlogedieven, die nu niet toesloegen in ’goudkust’ Amsterdam-Zuid, maar in het landelijke Almere!

Afgelopen dinsdag werd in de uitzending zijn naam en identiteit niet genoemd, maar insiders weten te melden dat minutenlang aandacht werd besteed aan de gewelddadige beroving van Djarno Hofland.

Dat hij werd aangevallen en daarbij het horloge kwijtraakte dat hij vorig jaar in de Hazes-soap Ik haal alles uit het leven van zijn beroemde neef had gekregen, werd eerder niet naar buiten gebracht.

In het succesvolle opsporingsprogramma van AVROTROS werd zijn identiteit bewust niet genoemd, maar het is bronnen duidelijk dat het om Djarno moet gaan.

Orgie van geweld
Op 3 september komt Djarno in de vroege ochtend thuis, nadat hij André had begeleid naar een optreden.

Na zijn auto te hebben geparkeerd in de buurt van een winkelcentrum in Almere, wordt hij opgewacht door twee gewapende mannen.

Het stel was, zo blijkt uit videobeelden, kort daarvoor op een scooter komen aanrijden. Opvallend: ze moeten een vermoeden hebben gehad rond welke tijd Djarno daar zou arriveren.

Lees ook  Dokters hebben dringende waarschuwing voor ouders over een oprukkende trend die een piek in spoedopnames veroorzaakt.

Eenmaal met de overvallers geconfronteerd, ontstaat er een orgie van geweld. Djarno wordt besprongen en de daders proberen hem zelfs te wurgen.

Ook wordt hij geslagen en tegen zijn hoofd geschopt. De mannen weten vervolgens het gouden Rolex-horloge van zijn pols te trekken en ook een geldbedrag uit zijn zakken te halen.

Moedig probeert Djarno nog zijn aanvaller te tackelen, maar wordt daarop – na het horen van een knal – bedreigd met een pistool.

Onder die dreiging en de overmacht van de twee mannen, geeft hij de korte, maar felle strijd op. De daders maken zich daarop uit de voeten.

In Opsporing Verzocht laat Djarno, anoniem, blijken dat de overval diepe indruk op hem heeft gemaakt: „Ik ben heel erg bang nu.

Ik vind het ook echt heel erg vervelend dat dit van mij gestolen is. Ik heb heel erg hard gewerkt voor dit geld. Het horloge vind ik nog het ergst.

Deze heb ik gekregen van een naast familielid. Deze heeft hij mij gegeven voor mijn verjaardag en hij heeft hem speciaal laten graveren voor mij.”

Steun en toeverlaat
Djarno heeft het duidelijk over neef André, die hem vorig jaar het uurwerk schonk toen hij 25 werd. Dat was destijds te zien in de reallifesoap Ik haal alles uit het leven.

In die verjaardagsscène spreekt André zijn neef geëmotioneerd toe: „Lieve Djarno… 25 jaar, een mijlpaal. Ik ben blij dat ik de eerste 25 jaar met je heb mogen delen.

Lees ook  Mama’s ENORME buik zit vol blauwe plekken. Zie hoe haar echografie de verbluffende waarheid onthult…

Je bent mijn beste vriend, mijn steun en toeverlaat. Jij bent er voor mij in tijden dat ik je nodig heb, in tijden wanneer ik verdrietig ben, maar ook wanneer ik juist heel blij ben.

Ik ben dankbaar dat we deze dingen samen mogen meemaken. Djarno, je bent een gouden gabber en ik hou van je met een heel groot deel van mijn hart.

Ik ben dan ook trots dat ik een vriend als jij dit cadeau mag geven. Want bij zo’n vriend hoort ook beetje een gouden cadeau.”

Toen Djarno het doosje met de gouden Rolex Datejust zag, liet hij zijn tranen de vrije loop. En dat deed hij ook toen hij zijn klokje een jaar later kwijtraakte aan gewelddadige straatrovers.

’Voor ’t leven’
Over het onderzoek naar de overval kan de politie nog weinig zeggen. Alleen dat de ’donker getinte’ daders’ tegen de twintig zijn’ en ervandoor gingen op die zwarte scooter met windscherm.

Beide daders droegen een blauw jack en een van de mannen zou volgens het slachtoffer een ’opvallend brede neus’ en ’grote, witte voortanden’ hebben.

Django’s horloge, dat door de inscriptie moeilijk lijkt te verhandelen, is een Rolex Datejust met de inscriptie ’Voor ’t leven’. Bijzonder wrang lijkt het dat hij, juist vanwege dit klokje, nu voor zijn leven heeft moeten vechten.

Aan Privé laat Djarno weten: „In het belang van het politieonderzoek is mij op het hart gedrukt er niets over te zeggen.”

Blunder restaurant: ’Extra pannenkoek voor dikzak tafel 1’

Twee 15-jarigen aangehouden voor doodsteken 64-jarige man bij pinautomaat