in

Annette begint bejaardentehuis voor paarden – een beschermoord voor gepensioneerde paarden

Vele mensen die paarden bezitten komen op een punt waar ze niet langer in staat zijn om voor ze te zorgen. En dat is vaak wanneer het tragische gebeurt: de paarden krijgen een spuitje die hen voor eeuwig doet slapen.

Maar, er bestaat een paardenliefhebber die dit wil veranderen.
Annette Johansson, een Zweedse, heeft namelijk een ‘bejaardentehuis’ opgericht waar ‘gepensioneerde’ paarden in alle rust oud kunnen worden.

“Ik wil dit thema bespreekbaar maken,” zegt Annette. “We moeten onze verantwoordelijkheid nemen voor onze paarden, zelfs als hun competitiecarrières achter de rug zijn.”

Er wordt te weinig gezegd over, of gedaan voor het lot van paarden, eenmaal ze niet meer in competitie meedoen. Vele paarden worden gedood wanneer ze niet langer in een competitie actief zijn, en Annette wil dit stoppen.

Lees ook  Een zeldzaam dier genaamd het “Magische Konijn” werd voor het eerst sinds 20 jaar opnieuw opgemerkt.

Een droom op lange termijn
Annette heeft het idee voor een bejaardentehuis voor paarden al een lange tijd gehad, en nu gebruikt ze haar ervaring als fokker, amateur-trainer en advocaat om het verschil te maken.

“Vele coaches, eigenaars en fokkers vinden het moeilijk om hun paard op rust ergens te stallen,” vertelt Annette aan de lokale krant Hippson.

Een veilig oord voor paarden
Het idee is dat het tehuis een veilig oord voor paarden moet zijn, die niet langer aan competitie kunnen doen, maar ook voor paarden waarvan de eigenaar om de een of andere reden niet meer in staat is om voor hen te zorgen. Annette zorgde in het verleden al voor oude, gepensioneerde paarden, en geraakte al snel aan hen gehecht.

Lees ook  Hond zit al vier jaar lang aan boom vastgeketend, maar dan krijgen zijn redders een anonieme tip

Het probleem aankaarten
Met het initiatief hoopt Annette om aandacht te schenken aan de toekomst van de paarden, wat een probleem is aangezien vele eigenaars geen verantwoordelijkheid nemen voor hun paarden nadat hun carrière ten einde is.

Wat een prachtig initiatief, dit. Laten we onthouden dat paarden het ook verdienen om hun laatste dagen waardig te leven, en niet vergeten mogen worden. Deel als je akkoord gaat!

9 foto’s die bewijzen dat depressie geen gezicht heeft

Asielhond zit verstijfd van angst naar de muur te staren. Dan beseft de dierenarts de waarheid!