in

Aro (2) mocht drie pillen krijgen. Zijn mama gaf hem er zeven: “De medicijnen leken zo snel uitgewerkt”

Het West-Vlaamse jongetje van 2 jaar dat stierf door een overdosis pijnstillers kreeg van zijn mama 7 zetpillen in amper 10 uur. Nochtans moest Stefanie V. (31) volgens het voorschrift vier uur tussen elke pil laten. “Maar de medicijnen leken zo snel uitgewerkt.”

De moeder werd dinsdag opgepakt, nadat ze haar zoontje Aro (2) te veel zetpillen had toegediend en hierdoor stierf. Het gerecht wil dat de moeder residentieel opgenomen wordt. “Naar huis kan ze momenteel niet, want haar huwelijk staat na de feiten enorm onder druk”, zegt haar advocaat Kris Vincke.

De verdediging van Stefanie V. (31) drong vrijdagmorgen aan op een vrijlating onder voorwaarden. De raadkamer ging daar na een kort beraad niet op in. “Ze zien een residentiële opname in een psychiatrie als een noodzakelijke voorwaarde om mijn cliënte in vrijheid te stellen”, verduidelijkt haar advocaat Kris Vincke. “Een instelling, waar zij de nodige zorgen kan krijgen voor haar psychische problemen, hebben we momenteel nog niet. Bovendien kan die vrouw momenteel niet naar huis. Haar huwelijk met de vader staat momenteel enorm onder druk. Hij heeft al laten uitschijnen dat hij de echtscheiding zou willen aanvragen.”

Lees ook  Na 50 jaar huwelijk zien deze twee er ZO uit! Ik kan het nauwelijks bevatten.

Zeven zetpillen
Stefanie V. verklaart dat ze absoluut de beste bedoelingen had met haar zoontje Aro (2). Op 7 februari waren de amandelen van de jongen verwijderd. Een erg pijnlijke operatie, waardoor het jongetje meerdere nachten lang slecht sliep. Stefanie V. sliep bij haar zoontje. Op zondagochtend 16 februari trof ze hem dood aan in bed. Volgens de dokter had hij moeten overgeven en was hij daarin gestikt. De mama meldde dit ook zo op sociale media.

Het toxicologisch onderzoek wees uit dat het jongetje had overgegeven door de grote hoeveelheid aan pijnstillers in z’n lichaam. De peuter kreeg in tien uur tijd zeven zetp

illen toegediend, terwijl volgens het voorschrift vier uur moest zitten tussen elke nieuwe pil. Volgens meester Vincke gebruikte V. drie soorten pillen van de merken Perdolan, Nurofen en Dafalgan. “Er was haar opgedragen dat ze nooit hetzelfde merk na elkaar mocht toedienen. Ze had dus echt de beste bedoelingen”, benadrukt hij. “Haar kind was haar oogappel. Ze heeft er altijd al haar energie ingestoken. Dit is voor iedereen een drama.”

Lees ook  Vrouwen met een kortpittig kapsel zijn de koninginnen van het schijt hebben

Psychologische problemen
De moeder was vrijdagmorgen zelf aanwezig in de raadkamer. Volgens haar advocaat heeft ze het bijzonder moeilijk. “Mijn cliënte zit opgesloten in een speciale cel, waar niets aan de muren hangt en amper meubelen staan, uit vrees dat ze zichzelf iets zou aandoen. Het is absoluut geen ideale situatie, want ze heeft niets van comfort. Iedereen is ervan overtuigd dat ze haar kind niet opzettelijk heeft omgebracht en maakt zich zorgen.

Het is een kwestie van gelijkaardige zaken in de toekomst te voorkomen. En daar moet de nodige omkadering voor worden voorzien. Mijn cliënte heeft immers ook nog een dochter uit een vorige relatie. Ze heeft een borderlinepersoonlijkheidsstoornis en kreeg daar sinds enkele maanden begeleiding voor. Tijdens een residentiële opname zal onder meer dat probleem moeten aangepakt worden. Een zeer goede begeleiding is essentieel en noodzakelijk.”

Amber (20) stort in elkaar als ze een worteltje moet proeven

Levenslang voor stiefvader die Rosalynn (12) ontvoerde en negen kinderen bij haar verwekte: “Ik heb haar nooit verkracht, ik heb enkel de liefde bedreven”