in

Arrestatieteam doet inval in woning in Nieuwegein vanwege… een muis

Geen zware crimineel, maar een gewone muis was er de oorzaak van dat vanmiddag een compleet arrestatieteam van de politie een Nieuwegeinse woning binnenviel.

Dat gebeurde nadat een getuige een man met een pistool in de woning rond zag lopen. Hij sloeg alarm, waarna de politie massaal uitrukte en de omgeving groot afzette.

Het pistool bleek een luchtdrukpistool waarmee de bewoner op muizenjacht was in zijn rijtjeshuis aan de Giraffeweide.

De toegesnelde politie had dat niet meteen door en haalde de bewoners uit het huis. De gezinsleden – een man, een vrouw en een kind – liepen achter elkaar naar buiten, met de handen boven hun hoofd. Daarna deed het arrestatieteam rond 16.15 uur alsnog een inval in de woning.

Lees ook  Vrouw trouwt met geadopteerde zoon, 24, ondanks 41 jaar leeftijdsverschil

Klopjacht
Daar bleek niemand meer aanwezig te zijn en werd het de politie duidelijk dat de situatie een heel stuk minder ernstig was dan agenten eerst dachten:

het gezin had namelijk besloten om bij hun jacht op een muis in huis niets aan het toeval over te laten en een luchtdrukpistool te gebruiken om de kleine vierpoter definitief uit te schakelen.

Lees ook  Hannah is dus nogal verslaafd aan de zonnebank, dit is haar nu:

Omdat dit voor omstanders en politie niet direct duidelijk was, besloot de politie om direct na de melding met veel agenten en een arrestatieteam uit te rukken, stelt een woordvoerder.

,,Uiteindelijk bleek het loos alarm maar is voor de zekerheid nog wel grondig onderzoek gedaan in de woning”, stelt de politie. Hoe het met de muis is afgelopen is onduidelijk.

Mannetjeszwaan treurt bij doodgereden vrouwtje – automobilist rijdt door

Beestenbende in woning Nieuwkoop: katten leefden in ’tapijt aan poep’