in

Arts heeft belangrijke waarschuwing voor iedereen die wel eens zijn poep ophoudt

Een van de leukste dingen in het leven is een goede poepbeurt. Vaak voel je het gerommel in de jungle en moet je met spoed naar de badkamer rennen, maar de extreme opluchting en rust die je ervaart als je eenmaal gaat zitten – en alles laat gaan – is uit deze wereld.

Bovendien moeten we naar onze ingewanden luisteren – alle signalen en geluiden die ze maken hebben een betekenis. Anders zou het verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben, meldt de site Fatherly.

Sommige mensen hebben de gewoonte om het veel te lang “op te houden”. Weigeren om ergens anders dan thuis naar nummer twee te gaan – dat doen op het werk of in een restaurant is gewoon geen optie. Het kan echter riskant zijn om zo lang van de badkamer weg te blijven. De gevolgen kunnen blijvend zijn.

Wacht een dag om te poepen
Van één tot drie keer per dag krijgen je darmen weeën. Dit gebeurt om je lichaam voor te bereiden op de evacuatie.

Wanneer je ontlasting – die meestal water en dode bacteriën van de spijsvertering bevat – zich een weg heeft gebaand door de darm en zijn eindbestemming heeft bereikt, breidt je rectum zich uit. De zenuwen in het gebied sturen dan een signaal naar de hersenen, de tijd is gekomen.

Lees ook  Mishandelde hond is groen geverfd en bedelt om voedsel - dan schieten vreemden te hulp

Als je dit signaal negeert, moet je misschien 12 uur – of zelfs een hele dag – wachten voordat je weer een kans krijgt. In die tijd is er veel aan de hand met je lichaam.

Waarschijnlijk zul je normaal blijven eten, waardoor er zich een grote massa in je darmen kan ophopen. Dat kan op zijn beurt weer ernstige gevolgen hebben, volgens Vader.

Als je darmen een grote hoeveelheid afval verzamelen die er niet uit kan wanneer het nodig is, bestaat het risico dat je last krijgt van constipatie. Wat leidt tot ernstige krampen, pijn en gassen.

Ook kunnen je darmen worden uitgerekt als de ontlasting niet beweegt in het tempo dat het lichaam nodig heeft.

Kan blijvende schade veroorzaken
Als je poep te lang aan het einde van de dikke darm zit, neemt het meer water op en verhardt het – iets wat de volgende keer dat je op het toilet gaat zitten niet bepaald leuk zal zijn.

Lees ook  Laatste, tragische bericht van meisje aan haar mama “voordat ze zich van het leven beroofde.”

Je kunt last hebben van een pijnlijke evacuatie, tot een totale blokkade van het rectum – waardoor je geen andere keuze hebt dan laxeermiddelen te gebruiken om het voor elkaar te krijgen, en het zal nog steeds pijnlijk zijn.

Als dit patroon gemeengoed wordt – en je darmen blijven zich uitrekken – dan kun je jezelf ernstig en blijvend verwonden.

Zit je vaak verstoppert omdat je niet poept als je lichaam dat nodig heeft? Dan kunnen de zenuwen die het signaal naar de hersenen sturen, tijdens de poeptijd, volgens dokter Sarina Pasricha ook beschadigd raken.

Dit kan op zijn beurt leiden tot incontinentie – wat betekent dat je de controle over de ontlasting (je lekt) verliest.

“Het ophouden is af en toe oké, maar mag zeker geen gewoonte worden of een regelmatig voorkomend verschijnsel,” vertelde Pasricha aan Fatherly.

De gevolgen klinken niet erg leuk, of wel?

Druk nu op die deelknop en verspreid deze belangrijke informatie, zodat je vrienden geen darmklachten krijgen!

Anna Nooshin deelt vies geheimpje over hoe ze doet met haar verloofde

Goed verstopt: Niemand vindt de hond op deze foto: kan jij hem wel vinden?